Tinejdžer tužio auto školu jer je pao na vozačkom ispitu! - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Tinejdžer tužio auto školu jer je pao na vozačkom ispitu!

Tinejdžer iz Kalifornije pao je 23. novembra na vozačkom ispitu zbog greške koju nije napravio on, već automobil Tesla Model 3, u kojem je polagao ispit. On je zbog toga tužio auto školu.


Brus Rosenblum (16)  je rekao da je riječ o Teslinom sistemu regenerativnog kočenja i u razgovoru s lokalnim medijima izjavio:

“Na samom početku testa instruktorka me je upozorila da auto sam od sebe usporava, kao na znaku stop. I rekla mi je da se to već dogodilo dva puta, prije nego što smo uopšte napustili parking. Onda nastavljamo s testom. Učinio sam sve što test traži, nakon čega mi je rekla da sam pao”, prisjetio se Rozenblum.

Sistem regenerativnog kočenja modela 3, kao i većina električnih vozila, aktivira se kada vozač smanji pritisak na gas. Sistem zatim ponovo hvata kinetičku energiju vozila i puni bateriju, usporavajući vozilo bez korišćenja kočnica.

Iako se sistem regenerativnog kočenja Modela 3 se može onemogućiti, Brusu nije rečeno da deaktivira sistem.

U kometarima na listi sa rezultatima testa vožnje, instruktor je napisao: “Podnosilac zahtjeva nije usporio automobil. Stavite nogu na kočnicu tek nakon što je automobil usporen i stao.”

Pad na vozačkom ispitu - Auto entuzijasta Hrvatska

“I zato sam je pitao šta mogu da uradim sledeći put da položim test. I rekla mi je da ne uzimam Teslu, već samo da pozajmim tuđi auto. Ponesite neko drugi koji ima motor, umjesto stvarnog električnog automobila“, rekao je Brus Rozenblum.

Dječakov otac, Nil, podnio je tužbu protiv lokalne kancelarije autoškole, i nakon što su mediji počeli da izvještavaju o priči, odjeljenje auto škole za terenske operacije je Brusu dalo vozačku dozvolu.

Brus ja na sreću dobio svoju vozačku dozvolu, a autoškola je svom osoblju izdala smjernice da se sistem regenerativnog kočenja više ne može koristiti kao razlog za ocjenjivanje greške u vožnji.

Glassrpske.

Danas objavljeno

Sofija Vergara postaje kraljica kartela

Zeljka

Plejbojeva vila kao sektaški kult – Holi Medison: “Mislile smo da je Hef fin čovek”

Zeljka

Priroda, zelenilo i mir: Romantična njemačka Venecija

Zeljka

Ostavite komentar