Tinejdžer hakovao Uber, radnici mislili da je riječ o šali - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Tinejdžer hakovao Uber, radnici mislili da je riječ o šali

Uber je saopštio da provodi istragu o “incidentu vezanom za cyber sigurnost” nakon što su se pojavile informacije o hakovanju internih sistema ove kompanije.

Uber je navodno hakovao 18-godišnjak, koji je dobio administratorski pristup alatima kompanije uključujući Amazon Web Services i Google Cloud Platform. New York Times piše da je Uber ugasio nekoliko svojih internih sistema uključujući Slack dok istražuje ovaj slučaj.

Uber nije odgovarao na medijska pitanja, ali je putem Twittera potvrdio da je istraga u toku te da sarađuje s policijom.

Haker se navodno “javio” radnicima Ubera tako što je objavio poruku u internom Slack sistemu. Nakon toga je naveo povjerljive informacije o kompaniji uz hashtag da Uber nedovoljno plaća svoje vozače.

Mnogi radnici su u početku smatrali da je riječ o šali, a čak su na hakerov post ostavljali različite emotikone. Jedan od radnika je ekspertu za bezbjednost Samu Curryju rekao da su radnici imali interakciju s hakerom vjerujući da je sve šala.

Haker je New York Timesu potvrdio da ima 18 godina te da je hakovao Uber iz zabave, kao i da razmišlja o obavljivanju izvornog koda kompanije.

Izvor: Klix

Danas objavljeno

Odložen The Last of Us za PC – fanovi će morati da se strpe

Vanja A

Novi početak za Microsoft Bing, dobija AI asistenciju

Vanja A

Apple razvija funkciju reverzibilnog bežičnog punjenja

Vanja A

Ostavite komentar