Tina Tarner tužila koleginicu jer previše liči na nju - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Tina Tarner tužila koleginicu jer previše liči na nju

Legendarna osamdestjednogodišnja pjevačica odlučila se na ovaj potez kada je vidjela Doroteu Flečer, koja inače ima oko 30 godina i nastupa sa šouom koji je nazvala “Simply The Best” po popularnoj pjesmi muzičke dive. Advokati Tine Tarner u tužbi su naveli kako na promotivnim materijalima šoua Dorotea previše liči na…

Legendarna osamdestjednogodišnja pjevačica odlučila se na ovaj potez kada je vidjela Doroteu Flečer, koja inače ima oko 30 godina i nastupa sa šouom koji je nazvala “Simply The Best” po popularnoj pjesmi muzičke dive.

Advokati Tine Tarner u tužbi su naveli kako na promotivnim materijalima šoua Dorotea previše liči na slavnu pjevačicu, te bi njeni obožavaoci zbog toga mogli da pomisle da će ih na sceni dočekati Tarnerova.

Sudeći po fotografijama mlade muzičarke, sličnost je zaista velika, a na plakatu šoua u kojem nastupa, izgleda gotovo identično kao planetarna diva u mlađim danima.

“Nerealno, kao da su dvojnice”, “Ova djevojka se stvarno potrudila da liči na divu”, “Nema ništa autentično kod nje, jedna je Tina”, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Njemačka muzička scena trenutno čeka u čiju će korist presuditi sud, a ta bi presuda mogla uveliko promijeniti čitavu scenu koja se bavi obradama poznatih muzičara.

Tina Tarner zapravo je tužila firmu Cofo Entertainment koja stoji iza 50 godina mlađe pjevačice, a zastupa i bendove koji se bave obradama Elvisa Prislija, Bitlsa i Frenka Sinatre.

Tina Tarner je prvu tužbu podigla prošle godine kada su objavljeni posteri na kojima Dorotea liči na pjevačicu, a tužbu je i dobila na njemačkom sudu.

Nakon toga, promotivni materijali su izmijenjeni, te je sud zaključio kako se pjevačici ne može oduzeti pravo na njen umjetnički izraz, pogotovo jer je naglašeno da svira obrade Tine Tarner.

“Tina Tarner bi htjela da odlučuje o tome može li se njen lik i djelo koristiti u promotivne svrhe”, rekao je na sudu prošle nedjelje njen advokat, koji je tužbu proslijedio na viši sud.

“Samo glupa osoba može zaključiti da se radi o pravoj Tini Tarner”, rekli su advokati koji brane Doroteu Flečer.

Presuda u ovom slučaju očekuje se u februaru sljedeće godine.

Izvor: telegraf

Danas objavljeno

Patuljasti jarići su zvijezde Instagrama

Vanja A

Dakota Džonson ima najsmešniji odgovor na komentar “haljina ti je prekratka”

Vanja A

Plava će obojiti sve zimske outfite

Vanja A

Ostavite komentar