Tina Krajišnik novi kapiten Srbije - BIGportal.ba
Košarka Sport

Tina Krajišnik novi kapiten Srbije

Tina Krajišnik je novi kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije.

Ženska košarkaška reprezentacija započela je pripreme za kvalifikacionu utakmicu za Evrobasket 2023, koju će u nedelju od 18.00 časova odigrati u Zaboku protiv Hrvatske.

Na okupu je 15 igračica, koje predstavljaju dosta izmenjen i podmlađen sastav u odnosu na prethodno leto kada je osvojeno zlato na Evropskom prenstvu u Valensiji i ostvarena četvrta pozicija na Olimpijskim igrama u Tokiju.

“Ponovo smo na okupu nakon zahtevnog i uspešnog leta iza nas. Utisci su se slegli i znajući koliko smo pružile i koliko je rada iza nas, sada smo došle spremne i fokusirane na novu borbu i nove izazove. Tačno je da je naš tim znatno podmlađen i da je trenutno u sastavu samo nekoliko iskusnijih igračica, ali iskreno verujem da, uz ozbiljan pristup i timski rad, ova kombinacija mladosti, energije sa iskustvom, može da da željeni rezultat. Očekuje nas šest trenažnih dana koje ćemo maksimalno iskoristiti za pripremu utakmice sa Hrvatskom. Još jednom bih istakla da iskreno verujem u naš tim i da ćemo predvođeni selektorkom sigurno dati maksimum kao i do sada “, istakla je Tina Krajišnik, jedna od najiskusnijih u timu, koja je preuzela kapitensku ulogu.

“Biti kapiten ove ekipe i predvoditi tim koji brani boje naše zastave je ogromna čast i neizmerno zadovoljstvo. Smatram da mi je ukazano veliko poverenje selektorke da, u momentu kad kreće novi ciklus i ostvarenje novih ciljeva, budem izabrana kao neko ko će voditi tim na tom putu. Imala sam priliku da vidim kako je tu ulogu svih prethodnih godina uspešno obavljala Jelena, ja ću se potruditi da budem oslonac timu na terenu i van njega i da svoje igračko i životno iskustvo usmerim ka mladim igračicama koje će sada imati bitnu ulogu u timu”, zaključila je Krajišnik.

Foto: KSS

Utakmica Hrvatska – Srbija na programu je u nedelju od 18.00 časova u Zaboku. Plasman na Eurobasket 2023. ostvariće pobednici svih grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe.

B92.

Danas objavljeno

Đoković se nije pojavio – Ivanišević mu “uskočio” u termin

Zeljka

Šta se desilo? Ribakina se zagrijavala, pa odustala

Zeljka

Laso o Obradoviću: Mislio sam da je lud i glup, a on je genije

Zeljka

Ostavite komentar