15. Augusta 2021.

Tim: Ne znam još da li ću igrati na US Openu

Big Portal

Austrijanac je za O3 televiziju rekao kako postepeno napreduje, ali da još ne može da precizira da li će biti spreman za US Open.

Austrijanac je u Njujorku prošle godine osvojio prvi grend slem trofej u karijeri.

Cilj mi je svakako da budem spreman za Njujork, ali biće to vrlo, vrlo tesno. Svakog dana nešto može da se promeni, ali nadam se da ću moći da igram. Šanse nisu velike, jer nemam mečeva u rukama, ali biće sjajno ako budem tamo“, rekao je Tim.

On se povredio pred početak Vimbldona, u pitanju je desna šaka.

Bio sam u poslednje vreme u stanju da radim sve što nije opterećivalo ručni zglob, ali nije mi bilo dozvoljeno da igram tom rukom. Igrao sam levom rukom, radi na jačanju gornjeg dela tela, ramenima. Ne znam dovoljno sebe, ne mogu da kažem kada ću igrati. Niko ne može. Zavisi od procesa zarastanja, kako reagujem na prvi problem. To se može reći tek naknadno“, otkrio je Austrijanac.

I dalje ima zaštitu na desnoj ruci, ali uskoro će na nove preglede.

“Imam zakazan novi pregled magnetnom rezonancom, to je jako važno, mislim da ću tada znati kada ću ponovo moći da se takmičim. Ipak, zglob neću smeti odmah da opterećujem, ići ću postepeno, stiskati lopticu, igrati na skraćenom terenu, postepeno napredovati. Trenutno igram ‘pogrešnom’ rukom“, našalio se Tim na kraju razgovora

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare