"Tim je pokušao, ali bilo je kasno – zvijer se probudila" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Tim je pokušao, ali bilo je kasno – zvijer se probudila”

Toni Nadal, teniski trener i Rafaelov stric, smatra da će Dominika Tima poraz u finalu Australijan opena neko vreme proganjati.

On je uočio jedan detalj u četvrtom setu, koji je prelomio duel Austrijanca i Novaka Đokovića.

“Dominik je bio vrlo blizu da pobedi Novaka. Po mom mišljenju, napravio je neoprostivu grešku protiv sjajnog Đokovića – smanjio je intenzitet igre u četvrtom setu. Posle prvog seta u kojem je Novak bio superioran, Dominik je osvojio naredna dva seta, u kojima je imao jasnu strategiju. Držao je visok nivo pri razmenama sa osnovne linije i trudio se da diktira tempo”, rekao je Toni Nadal.

Novak je u melburnškom finalu slavio posle pet setova i velike borbe.

“Iako smo u petom setu videli pokušaj Austrijanca, mislim da je to bilo kasno pošto se zver probudila (prim. aut. Novak Đoković)”, dodao je Toni Nadal.

Toni Nadal smatra da će ovaj poraz Timu pomoći, uprkos tome što je veoma težak.

“Ovaj meč progoniće Dominika nekoliko nedelja, sprečavajući ga da uživa u velikom turniru koji je odigrao. Mislim da smo videli sjajnu igru veoma visokog intenziteta, bio je to lep tenis. Njih dvojica su fajterskom borbom pomogli da se naš sport poboljša. Iako je ovo za Tima bolan poraz, on će mu svakako pomoći da napreduje”, zaključio je Toni Nadal.

Danas objavljeno

Đoković: Neću da otkrijem da li sam se vakcinisao ili ne

Zeljka

Jokić “prozvao” saigrače: Loši smo, ne igramo ništa

Zeljka

Ejton “izvisio” za maksimalni ugovor

Zeljka

Ostavite komentar