TIL LINDEMAN POSJETIO BEOGRAD: Evo gdje se “krio” vođa Ramštajna, šta je radio u prestonici i šta mu se dopalo - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

TIL LINDEMAN POSJETIO BEOGRAD: Evo gdje se “krio” vođa Ramštajna, šta je radio u prestonici i šta mu se dopalo

VOĐA slavnog “Ramštajna” Til Lindeman (57) nedavno je u Beogradu snimio, zajedno sa violinistom Dejvidom Garetom, spot za obradu klasičnog nemačkog šlagera Alle Tage Ist Kein Sonntag.

Ključna osoba za Tilovu vezu sa Beogradom je reditelj spota Zoran Bihać (55). Nemac srpskog porekla koji je, uz saradnju sa mnogim tamošnjim poznatim imenima iz sveta muzike, radio brojne reklamne spotove za velike svetske kompanije, već duže od 20 godina sarađuje sa Lindemanom i “Ramštajnom”.

– Tila znam dosta dugo – ističe za “Novosti” Bihać. – Saradnja sa njim je kreativna, emotivna, uz mnogo stresa, ali i zadovoljstva.

Spot je, kako kaže Zoran, sniman krajem oktobra i početkom novembra, tokom vikenda, na jednom poznatom beogradskom splavu:

– Ekipa je radila sa produkcijom “Vanila filma”. Snimali smo između 12 i 14 sati. U to vreme u Beogradu objekti su mogli da rade do 23 časa, pa smo uspeli i da obiđemo ponešto. Posle, kad sam radio postprodukciju, to vreme je već bilo skraćeno, do 21 čas.

Upitan šta se Tilu najviše dopalo u Beogradu, Bihać uz smeh odgovara:

– Da poseti moju majku, u naselju Braće Jerković. Ceo komšiluk poludi kad je on tu. Niko ne bi ni u ludilu očekivao da Til Lindeman otvara vrata stana moje majke. Ona nam je pravila sarmu, uživali smo. Til baš voli atmosferu u Jerkoviću, podseća ga na nekadašnju Istočnu Nemačku.

Cela akcija je prošla inkognito, bez medijske pažnje.

– Tako mora da se radi – ne ostavlja nikakvu dilemu Bihać. – Bili smo već jednom, u februaru, i tako smo se proveli da često pričamo o tome. Napravili smo plan da jednog dana dođemo i snimimo spot u Beogradu, i to smo uspeli da realizujemo.

Lindeman, kako veli Bihać, i te kako pamti dva beogradska koncerta “Ramštajna” u “Štark areni”, 2010. i 2013. godine. O planovima za ponovni dolazak, Zoran, razumljivo, kaže da je sada, u doba pandemije virusa korona, izlišno bilo šta najavljivati. Ipak, kad se sve bude vratilo u normalne tokove…

– Bend prvo planira američku turneju, pa će onda verovatno da idu u Aziju, pa tek onda možda opet slede koncerti po Evropi – predočava Bihać.

Danas objavljeno

Metode za poboljšanje produktivnosti

Vanja A

Neprijatne mirise zagorjelog ručka možete ukloniti pomoću jednostavnih trikova

Vanja A

Smrt prvog supruga Brigitte Macron dugo je krila: Njega i djecu ostavila zbog 15-godišnjeg učenika

Vanja A

Ostavite komentar