TikTok uvodi nove mjere zaštite - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

TikTok uvodi nove mjere zaštite

TikTok je najavio da će radi bolje zaštite svojih mlađih korisnika uvesti nove bezbjednosne funkcije osmišljene da zaštite tinejdžere dok koriste aplikaciju.

Jedna od tih bezbjednosnih funkcija za mlađe korisnike će biti opcija za DM-ove koja će biti podrazumijevana a koja će spriječiti da mladi korisnici primaju poruke od bilo kog.

Prije ovoga i za sve ostale koji su stariji, podrazumijevano je bilo podešeno na “Prijatelji”, što znači da je moguće slati i primati poruke od ljudi koje pratite i koji su vam uzvratili praćenje, prenosi B92.

TikTok će takođe uvesti svojevrsni policijski čas u svoju aplikaciju, gdje oni od 13-15 godina neće primati push obavještenja poslije 21h, a oni od 16-17 poslije 22 sata.

To ih neće spriječiti da koriste aplikaciju, ali je vjerovatno ideja da ako djeca ne primaju obavještenja od aplikacije, ona će im manje odvlačiti pažnju.

Apple i Google već imaju neki oblik roditeljskog nadzora kada su u pitanju iOS i Android, pa će ovo biti samo dodatne funkcije za neku vrstu zaštite djece.

“Naš prioritet je osigurati tinejdžerima na TikToku bezbjedno iskustvo prilagođeno njihovom uzrastu dok stvaraju i dijele na našoj platformi”, kažu iz kompanije.

Izovr: Nezavisne

Danas objavljeno

Twitter je konačno popravio loš kvalitet video snimaka

Zeljka

Poznate specifikacije novog Xiaomi telefona

Zeljka

Očekuje se da će Gigabyte, MSI i drugi objaviti Intel Arc ‘Alchemist’ grafičke karte

Zeljka

Ostavite komentar