15. Augusta 2021.

TikTok uvodi nove mjere zaštite

Big Portal

Jedna od tih bezbjednosnih funkcija za mlađe korisnike će biti opcija za DM-ove koja će biti podrazumijevana a koja će spriječiti da mladi korisnici primaju poruke od bilo kog.

Prije ovoga i za sve ostale koji su stariji, podrazumijevano je bilo podešeno na “Prijatelji”, što znači da je moguće slati i primati poruke od ljudi koje pratite i koji su vam uzvratili praćenje, prenosi B92.

TikTok će takođe uvesti svojevrsni policijski čas u svoju aplikaciju, gdje oni od 13-15 godina neće primati push obavještenja poslije 21h, a oni od 16-17 poslije 22 sata.

To ih neće spriječiti da koriste aplikaciju, ali je vjerovatno ideja da ako djeca ne primaju obavještenja od aplikacije, ona će im manje odvlačiti pažnju.

Apple i Google već imaju neki oblik roditeljskog nadzora kada su u pitanju iOS i Android, pa će ovo biti samo dodatne funkcije za neku vrstu zaštite djece.

“Naš prioritet je osigurati tinejdžerima na TikToku bezbjedno iskustvo prilagođeno njihovom uzrastu dok stvaraju i dijele na našoj platformi”, kažu iz kompanije.

Izovr: Nezavisne

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare