8. Februara 2022.

TikTok testira ograničenja sadržaja prema uzrastu

Big Portal

Kompanija, u vlasništvu kineskog tehnološkog titana BiteDance, rekla je da se oslanja na tipove standarda za ocenjivanje sadržaja koji se već koriste za filmove i igre. Rečeno je da će testirati način na koji kreatori u aplikaciji odrede da li žele da njihov sadržaj gleda samo starija publika.

Platforme društvenih medija bile su pod lupom zbog svojih pristupa dobrobiti i bezbednosti mlađih korisnika. Američki zakonodavci osudili su Meta Platforms Inc, matičnu kompaniju Fejsbuka, Instagrama i WhatsApp-a zbog njenog plana da uvede verziju Instagrama za decu.

Prošle godine, koalicija državnih tužilaca pokrenula je istragu protiv Mete zbog promovisanja Instagrama deci uprkos potencijalnoj šteti, nakon što su interni dokumenti koji su procurili u javnost postavili pitanja o istraživanju kompanije o uticaju Instagrama na mentalno zdravlje tinejdžera.

TikTok, koji je kritikovan zbog postova koji promovišu poremećaje u ishrani i tvrdi da zabranjuje takav sadržaj, rekao je u blog postu u utorak da će početi da uklanja postove koji promovišu i širi sadržaj poremećene ishrane.

Razumemo da ljudi mogu da se bore sa nezdravim obrascima ishrane i ponašanjem bez dijagnoze poremećaja u ishrani“, navodi se u postu.

Naš cilj je da prepoznamo više simptoma, kao što su prekomerno vežbanje ili kratkotrajni post, koji su često nedovoljno prepoznati znaci potencijalnog problema“, prenosi Reuters.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare