4. Novembra 2022.

TikTok priznao da Kina ima pristup podacima korisnika u EU i UK

Big Portal

Ovo pojašnjenje stiže nakon što je platforma za deljenje videa, koja ima kinesku matičnu kompaniju, dospela u žižu interesovanja i pod nadzor vlada širom sveta, posebno u Evropi i SAD, zbog zabrinutosti da bi podaci korisnika mogli biti prosleđeni kineskoj državi – nešto što je ova kompanija u više navrata negirala da bi se moglo desiti.

U najnovijoj izjavi, gospođa Foks je rekla, dok se podaci o evropskim korisnicima TikTok-a čuvaju u SAD i Singapuru, kompanija dozvoljava „određenom broju zaposlenih u korporativnoj grupi koja se nalazi u Brazilu, Kanadi, Kini, Izraelu, Japanu, Maleziji, Filipinima, Singapuru, Južnoj Koreji i SAD, daljinski pristup podacima TikTok korisnika u Evropi“.

Ona je istakla da postoje „snažne bezbednosne kontrole i protokoli za odobravanje“ u cilju zaštite podataka, a metode koje se koriste su u skladu sa opštim uredbama EU o zaštiti podataka. TikTok „ne prikuplja precizne informacije o lokaciji, bilo na osnovu GPS tehnologije ili na neki drugi način, od korisnika u Evropi“.

tiktok2_1.jpg

Kako prenosi Independent, u avgustu je zvanični TikTok nalog Parlamenta ugašen nakon što su poslanici izrazili zabrinutost zbog kineskih veza ove platforme i zabrinutosti zbog mogućeg slanja korisničkih podataka u Peking.

Odnosi između vlade Ujedinjenog kraljevstva i Pekinga su ozbiljno zategnuti nakon što je kineska država sankcionisala brojne poslanike i kolege jer su govorili o kršenju ljudskih prava.

Teo Bertram, potpredsednik aplikacije za odnose sa vladom i javnu politiku u Evropi, rekao je poslanicima u julu: „Nikada nije zatraženo da kineskoj vladi predamo podatke o korisnicima TikTok-a, niti bismo to učinili da od nas tražili.”

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare