6. Septembra 2022.

TikTok: “Nismo hakovani”

Big Portal

TikTok je odbacio izveštaje koji tvrde da je kompanijina bezbednost probijena, nakon što je hakerska grupa objavila fotografije za koje tvrdi da sadrže TikTok bazu podataka sa izvornim kodom platforme i podatke korisnika.

U odgovoru na pomenute navode, TikTk je istakao da kompanijin tim nije pronašao dokaze probijanja bezbednosti platforme.

Kako navodi Bleeping Computer, hakeri su objavili fotografije navodne baze podataka na hakerskom forumu, ističući da su podatke prikupili sa servera koji TikTok koristi. Tvrde da taj server skladišti dve milijarde podataka i 790GB korisničkih detalja, statističkih podataka platforme, kodove i drugo.

“Potvrdili smo da su podaci izloženi od strane hakera već javno dostupni i nisu ni na koji način kompromitujući za TikTok sisteme, mrežu ili bazu podataka. Ne smatramo da korisnici moraju da preduzimaju bilo kakve proaktivne mere i ostajemo posvećeni bezbednosti naše globalne zajednice”, istakla je Morin Šanahan ispred TikToka.

Hakerska grupa, koja sebe naziva “AgainstTheWest”, tvrdi takođe da je preuzela i podatke sa kineske platforme za razmenu poruka – WeChat. Za sada nema potvrda da su ovi navodi tačni.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare