29. Marta 2022.

Tijesto i mljeveno meso, a nije burek – recept za čeburek

Big Portal

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 250 ml vode
  • 1 kašike ulja
  • prstohvat soli
  • ulje

Za punjenje:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • so, biber

Priprema:

  • Zamesiti dobro testo sa brašnom, vodom i uljem. Sašekato 30 minuta. U međuvremenu spremiti nadav – pomešati meso, sitno iseckan luk, so i biber.
  • Testo podeliti na 12 jednakih delova i svaki oblikovati u lopticu. Svaku lopticu razvući u krug ili približno krugu što tanje možete. Uzimati rukom nadev pa na polovinu kruga staviti. Prebaciti drugu polovinu i viljuškom stisnuti testo.
  • U dublju šerpu stavite ulje, pa staviti čeburek da se prži na srednjoj vatri ravnomerno sa obe strane. Staviti na salvetu da se ocedi, servirati tople.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare