Tijana Dapčević: "Ne bavimo se umetnošću zato što nas je sramota da okopavamo krompir" FOTO - BIGportal.ba
Ex Yu

Tijana Dapčević: “Ne bavimo se umetnošću zato što nas je sramota da okopavamo krompir” FOTO

Koronavirus uticao je na mnoge, i to ne samo na zdravlje ljudi već i njihove finansije. Jedna rasprava iz Hrvatske, koju je pokrenula pevačica Nina Badrić, preselila se i na naše prostore.

View this post on Instagram

Krompir…. I, šta sad?⁣ Nije me mrzelo, skrolovala sam do 21. avgusta 2012. godine, samo da bih našla ovu fotku.⁣ ⁣ Ne bavimo se umetnošću zato što nas je sramota da okopavamo krompir ili da ne isprljamo ruke i haljinu, nego zato što to volimo.⁣ ⁣ Ja muziku ne volim, ja je dišem. Ne mogu bez nje, ja u svemu i svakome prvo čujem zvuk. Ni na jedan svoj koncert nisam otišla sa stavom “aj da završim ovo, pa da idem”. Nisam ja došla ništa da završim, nego da započnem žurku. Da vidim svaku vašu reakciju, da pevamo zajedno. Posao mi je da vama bude lepo ta dva sata.Kad je vama lepo, ja dobijam energiju kojom bih mogla da pomerim planetu, eto tako se osećam.⁣ ⁣ Volim i sve one delove ovog posla koje vi ne vidite, a ovde sad nema dovoljno mesta da vam sve to ispričam, ali to sada nije ni važno.⁣ ⁣ Važno je da svi odaberu da rade u životu ono što rade najbolje.⁣ ⁣ Važno je da poštujete i automehaničara, zubara, vodoinstalatera, poljoprivrednika, kasirku itd. zato što je svaki posao važan za društvo. I umetnost je važna, verujte da bi svet izgledao mnogo drugačije da nema muzike, filma, knjiga, slika, fotografije…⁣ ⁣ Važno je da poštujemo svaki posao kojim je neko rešio da se bavi. Ili nije, ali je njegova trenutna situacija to “rešila” umesto njega, pa se snalazi kako može dok ne bude mogao da radi ono što voli.⁣ ⁣ Niko vas ne sprečava da se bavite muzikom (što se i vidi po tome šta je u trendingu), niko vas ne sprečava da budete na televiziji, imate puno pravo da radite šta god hoćete… samo je šteta da to pravo iskoristite da okopavate tuđe živote i sejete zavist i likovanje nad time što neko zbog trenutne situacije nema posla.⁣ ⁣ Svi smo na istoj planeti, svi smo u istoj situaciji, zaista nema potrebe dodavati nove viruse u društvo, mislim da nam je ovaj trenutni sasvim dovoljan.

A post shared by Tijana Dapčević (@tijana.dapcevic) on

“Ne bavimo se umetnošću zato što nas je sramota da okopavamo krompir ili da ne isprljamo ruke i haljinu, nego zato što to volimo”, napisala je pevačica Tijana Dapčević, uključivši se tako u raspravu koju je pokrenula njena koleginica iz Hrvatske, te dodala:⁣

“Krompir…. I, šta sad?⁣ Nije me mrzelo, skrolovala sam do 21. avgusta 2012. godine, samo da bih našla ovu fotku.⁣ Ja muziku ne volim, ja je dišem. Ne mogu bez nje, ja u svemu i svakome prvo čujem zvuk. Ni na jedan svoj koncert nisam otišla sa stavom ‘aj da završim ovo, pa da idem’. Nisam ja došla ništa da završim, nego da započnem žurku. Da vidim svaku vašu reakciju, da pevamo zajedno”, navela je Dapčević u objavi na Instagramu.

Posao joj je, kako je dodala da svima koji na koncert dođu bude lepo ta dva sata.

“Kad je vama lepo, ja dobijam energiju kojom bih mogla da pomerim planetu, eto tako se osećam.⁣ Volim i sve one delove ovog posla koje vi ne vidite, a ovde sad nema dovoljno mesta da vam sve to ispričam, ali to sada nije ni važno.⁣ Važno je da svi odaberu da rade u životu ono što rade najbolje.⁣ Važno je da poštujete i automehaničara, zubara, vodoinstalatera, poljoprivrednika, kasirku itd. Zato što je svaki posao važan za društvo. I umetnost je važna, verujte da bi svet izgledao mnogo drugačije da nema muzike, filma, knjiga, slika, fotografije”, poručila je pevačica te ukazala:⁣

“Svi smo na istoj planeti, svi smo u istoj situaciji, zaista nema potrebe dodavati nove viruse u društvo, mislim da nam je ovaj trenutni sasvim dovoljan”.

U raspravu se uključila i Goca Tržan te napisala na Tviteru da vidi da je “narod baš srećan i zadovoljan što estrada nema od čega da živi”.

“Eto, bar nekome i sreću da donesemo svojom nesrećom”, dodala je Tržan.

Naime, pre nekoliko dana Badrić je zatražila od hrvatske vlade da pomogne estradi, jer mesecima nemaju posla, te time pokrenula raspravu u celom regionu, a jedna žena joj je poručila da dođe kod nje, jer za “nekoliko dana vadimo krompir”.

“Evo za par dana vadimo krompir, trideset hektara, okolica Bjelovara, i trebaju nam nadničari, 300 kn plaćamo po danu. Može povesti i Maju, Severinu, modnog mačka i sve ove što su uzeli pomoć od 4000 kn. Samo joj poručite da ne dođe u onoj dizajnerskoj haljini od 14.000 kuna, što se hvalila pre nekoliko meseci, jer bilo je kiše ovih dana i dosta je blata”, napisala je žena, prenosi Index.

“Naslađivati se nad bilo čijom nevoljom poraz je ljudskosti”, odgovor je Nine Badrić na ovaj komentar.

https://www.instagram.com/p/CDb7FiVFH8_/?utm_source=ig_embed

Danas objavljeno

Ana Nikolić objavila novu pjesmu “Nije mi do seksa”

V.R.

Milica Dabović pokazala obline!

V.R.

Haris Džinović nikad iskreniji o privatnosti, a evo šta ga iznervira!

V.R.

Ostavite komentar