"Ti što su im PUNE RUKE BAKŠIŠA nisu platili porez ni kupili respiratore" - BIGportal.ba
Ex Yu

“Ti što su im PUNE RUKE BAKŠIŠA nisu platili porez ni kupili respiratore”

Neda Ukraden prije nekoliko mjeseci u medijima je otvoreno izjavljivala da smatra da je pjevačima potrebna pomoć, budući da su zbog pandemije korona virusa spriječeni da rade.

Ovo je izazvalo opriječne reakcije njenih kolega, a pjevačica se sada osvrnula na te komentare.

– Moram da kažem, prije svega, da sam, kao i većina ljudi, zadivljena hrabrošću i požrtvovanim radom ljekara, sestara, medicinskih tehničara i cijelog tima. Ali samo glup i zao čovjek nije vidio, razumio da đavo zvani kovid nužno vodi do ukidanja svakog posla koji je vezan za javno izvođenje, publiku, direktne kontakte, umjetnost, film, sport. I dok o sportistima i pozorištima brinu njihovi klubovi, organizacije, upravnici, ministarstva, država – o našoj muzičkoj estradnoj branši, slobodnim umjetnicima, nema ko da brine – ni udruženja, ni ministarstvo kulture, ekonomije, rada – počela je Neda Ukraden za Kurir Stars, pa nastavila:

FOTO: BLIC
FOTO: BLIC

– Nama je praktično već mjesecima ukinuto, odnosno suspendovano, pravo na rad. To što neki klubovi i neki pjevači tu i tamo rade više potvrđuje nego opovrgava činjenicu da to nije jedino izvođenje muzike koje ne ugrožava javno zdravlje. Ipak, nisam iznenađena reakcijama i zalijetanjem mnogih kolega, jer ovdje nikad nisu znali jedinstveno da artikulišu svoje stavove i kao rijetko gdje na svoju štetu su nesložni, heterogeni, skromnog obrazovanja, a sujetni! Nekolicina je i izuzetno bogata, i kroz njih narod gleda na sve druge, normalne muzičare, skromne i porodične ljude. Nisam primjetila da su ti što su im pune ruke bakšiša od po 500 evra platili porez ovoj državi, ni velikodušno kupovali respiratore i lijekove. U svakom slučaju, neka se lijepo odmore, naspavaju i uživaju svi oni što su srećni što zbog pandemije ne rade.

Pjevačica je tokom ljeta boravila u Crnoj Gori, a mnogi su hvalili njen izgled u 70. godini.

– Moj izgled je moj stav o životu. Uz dobru, zahvalnu građu, koju sam naslijedila od majke i oca, sve ostalo je moja muka i trud, što pazeći na ishranu, što vježbanjem, što rekreativnim bavljenjem sportom, tenisom, plivanjem i negom, naravno! Ali energija, duh, to je ključ svega. Ako ste lijeni, bezvoljni i pasivni, nema tu sreće, ni dobrog izgleda – rekla je Neda.

Danas objavljeno

RAĐEN I MILICA, VOLKOV I IVANA: Srpski sportisti, po svemu sudeći, najviše vole pjevačice

D

SRPSKI ZLOČINI KAO ZADATA TEMA: Veliki broj uglednih ličnosti svojim potpisom dao podršku bojkotu “Ninove” nagrade za roman godine

D

MIKA JE ŽIVOTINjA I HOHŠTAPLER: Olivera Katarina zgrožena slučajem Miroslava Aleksića

D

Ostavite komentar