26. Aprila 2022.

Testiranje na koronu za 20 miliona stanovnika Pekinga

Big Portal

Mnogi stanovnici Pekinga požurili su u supermarkete da bi se snabdjeli hranom i drugim zalihama prije mogućih lokalnih blokada, poredeći situaciju sa Šangajom, gdje je u martu prijavljeno više od 1.000 slučajeva prije nego što su stroga ograničenja karanatina uvedena za 26 miliona ljudi, navodi Rojters.

Vlasti su danas odlučile da zatvare neke teretane, pozorišta i turističke lokacije, dan nakon što je započeto testiranje u najvećem kvartu Pekinga, Čaojangu, u kom živi 3,45 miliona ljudi, a koje će se vršiti u tri etape.

Stanovnici i oni koji rade u Čaojangu su testirani u ponedjeljak, pa ponovo u srijedu i petak, a Peking je najavio da će do subote sprovesti testiranja u 10 drugih okruga i jednoj razvijenoj ekonomskoj zoni, prenosi Rojters.

Kineska prijestonica prijavila je za ponedjeljak 33 nova slučaja lokalnog prenosa kovid 19, saopštile su danas gradske zdravstvene vlasti, od kojih su 32 bila simptomatska, a jedan asimptomatski, što je nešto više od 19 infekcija prijavljenih dan ranije.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare