5. Marta 2020.

Testirani učenici i nastavnici iz banjalučke škole negativni na virus korona

Big Portal

“Ovo je dobra vijest i dobro je da to roditelji znaju”, rekao je Šeranić.

On je naglasio da je preporuka stručnog tima za djecu i nastavnike koji su testirani da budu 14 dana u izolaciji, te da se na prvu pojavu temperature jave nadležnima.

Šeranić je rekao da su muškarac i dijete kod kojih je ranije danas potvrđen virus korona u dobrom stanju i da se njihova klinička slika prati na Klinici za infektologiju UKC-a RS.

Ministar je istakao da građani treba da slušaju preporuke nadležnih zdravstvenih institucija i apelovao na medije da prenose samo provjerene informacije.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković rekao je da će testiranje djece koja su danas testirana biti ponovljeno nakon nekoliko dana.

Zeljković je dodao da su ukupno testirane 42 osobe, među kojima i supruga muškarca kod kojeg je potvrđen virus, te da su svi testovi negativni.

Na pitanja novinara da li će škole i vrtići raditi skraćeno ili se zatvarati, Šeranić je rekao da škole treba da slušaju savjete Ministarstva prosvjete i kulture RS, te da je za sada preporuka da se nastavlja sa redovnim radom.

NN

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare