Testirali i pogodili? - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Testirali i pogodili?

Sjeverna Koreja sprovela je tokom vikenda uspešne testove krstarećih raketa dugog dometa, objavila je severnokorejska državna novinska agencija KCNA.

Rakete su pogodile mete udaljene 1.500 kilometara i pale su u teritorijalno more Severne Koreje tokom testova u subotu i nedelju, navodi KCNA.

Razvoj raketa predstavlja “strateški značaj posedovanja još jednog delotvornog sredstva odvraćanja za pouzdanije jemstvo sigurnosti naše države i snažno obuzdavanje vojnih manevara neprijateljskih snaga”, objavila je KCNA.

Osim KCNA, koja je državna agencija Severne Koreje pod direktnim upravljanjem lidera te zemlje, vest o pogotku mete nije potvrđena od strane drugih izvora.

Agencije su samo prenele da je Pentagon osudio taj potez Pjonganga i najavio da će štititi svoje saveznike. Takođe, objavljeno je i da je Japan zabrinut zbog te vesti.

Podsetimo, razgovori o zaustavljanju severnokorejskog nuklearnog programa stoje u mestu od 2019. godine.

Vlada američkog predsjednika Džoa Bajdena najavila je da će tražiti diplomatske puteve za denuklearizaciju Severne Koreje, ali nije pokazala volju da prihvati poziv Pjongjanga na ublažavanje sankcija.

Danas objavljeno

“Erbasovi” helikopteri i ruski “aligatori” iznad Jarinja

M.

Puđdemon pušten, ali mora ostati na Sardiniji

M.

Beograd: Djevojčica zadobila povrede glave kada je autobus proletio kroz parkić

M.

Ostavite komentar