Teslu nazvao "samoubilačkom igračkom" – kažnjen - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Teslu nazvao “samoubilačkom igračkom” – kažnjen

Vlasnik Tesle Model X u Kini moraće proizvođaču električnih automobila da plati 10.000 kineskih juana (1350 evra) jer je nazvao automobil “samoubilačkom igračkom”.

Vlasnik Modela X, gospodin Wen, dugo je tvrdio da su mu, dok je vozio svoju Teslu od Fuyanga do Zhenghoua u Kini, otkazale kočnice i da je SUV brzo usporio sa 100 km/h na 60 km/h bez njegovog uticaja.

Razgovarao je s raznim kineskim medijima o svom iskustvu gde je Model X opisao kao “igračku za samoubistvo”. Teslino odeljenje za odnose s kineskim medijima to je primetilo pa je odlučilo da tuži gospodina Wena, piše Jutarnji.hr.

Slučaj je otišao na sud gde je otkriveno da je gospodin Wen tvrdio da ga niko iz proizvođača automobila nije kontaktirao nakon incidenta.

Međutim, tokom suđenja, Tesla je izneo dokaze koji otkrivaju da ga je zaista kontaktirao na dan incidenta tražeći informacije o tome šta se dogodilo. Iz Tesle su takođe tvrdili da su više puta pokušali da pregledaju Model X, ali je vlasnik više puta odbio.

Sud je presudio da primedbe vlasnika o Modelu X “umanjuju društvene procene” Tesle i da im je povređeno pravo na ugled”. Optuženi je bio prisiljen da se izvini za svoje primedbe, ali tek nakon što je sud pregledao i odobrio sadržaj izvinjenja.

Izvinjenje je zatim objavljeno u Henan Legal Newsu, a optuženi takođe Tesli mora da plati 10.000 kineskih juana (1350 evra) u roku od 10 dana od presude.

Danas objavljeno

Honda kao niko do sada: Na vodonik, ali i na struju

Zeljka

Kineski Xpeng stiže na evropsko tržište sa električnim modelima P7 i G9

Zeljka

Oglasili prodaju „poršea“ vrijednih 148.000 dolara za 18.000

Zeljka

Ostavite komentar