27. Novembra 2022.

Teslina FSD za pomoć vozaču konačno dostupna

Big Portal

Musk već duže vreme najavljuje potpunu samovožnju

Nakon postepenog proširenja pristupa takozvanoj beta verziji sa potpuno samostalnom vožnjom (FSD) u poslednjih nekoliko godina, Tesla je sada omogućila svima koji su je platili, napisao je Musk u tvitu. „Tesla Full Self-Driving Beta sada je dostupna svima u Severnoj Americi. Svi korisnici mogu da uključe opciju FSD preko svog ekrana u automobilu, pod pretpostavkom da su kupili ovu opciju“, rekao je Musk.

FSD je proširenje Tesline funkcije za pomoć vozaču „Autopilot“. FSD predstavlja proširenu opciju koja omogućuje automatizovane funkcije kao što su automatsko upravljanje u gradovima, automatsko parkiranje, pametno pozivanje vozila i prepoznavanje semafora i stop znakova. Cena ove funkcije sada iznosi 15.000 dolara nakon povećanja za 3.000 dolara u septembru.

Tesla je prvi put 2018.godine obećala da će omogućiti potpune funkcije za samostalnu vožnju. Međutim, one su se konačno pojavile u julu 2021.godine malom broju „stručnih i pažljivih vozača“. Zatim, stiglo je proširenje u verziji 9.0 beta, ali su testeri imali ograničeni pristup.

Pročitajte i:  Twitter ne plaća račune zbog mera za smanjenje troškova

Međutim, Tesla uveliko uvodi FSD u vreme kada je pod nadzorom regulatora. Nacionalna uprava za bezbednost saobraćaja na autoputevima (NHTSA) nedavno je proširila svoju istragu o nizu nesreća u kojima su učestvovali Teslini automobili. Takođe, NHTSA u posebnoj istrazi ispituje više od 30 incidenata u koje je umešan Autopilot.

Musk je već duže vreme obećava potpunu samovožnju. Nedavno je rekao da misli da bi potpuna samovožnja mogla biti moguća već krajem ove godine, ali je povukao te tvrdnje u Teslinom najnovijem izveštaju o zaradi. Tesline akcije su u poslednje vreme u velikom padu. Pad akcija usledio je nakon što je Musk kupio Twitter za 44 milijarde dolara.

Izvor: Engadget / PCpress

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare