Tesla Y stiže prije roka - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Tesla Y stiže prije roka

Američki proizvođač saopštio je da će početi proizvodnju novog modela nešto ranije nego što je planirano.

Kada je Tesla predstavio Model Y najavljeno je da će serijska proizvodnja startovati u jesen 2020, ali je sada datum početka izrade produkcijske verzije pomeren na leto sledeće godine.

“Instalacija opreme za proizvodnju Modela Y je u toku uoči planiranog lansiranja sledeće godine. Krećemo se brže nego što je prvobitno planirano”, kažu u ovoj kompaniji.

Proizvodnja novog električnog krosovera u početku će se odvijati na petoj montažnoj liniji u fabrici automobila u Frimontu u Kaliforniji. Kasnije će se Model Y praviti i u novoj “Gigafabrici 3” u Šangaju u Kini.

Osim što je najavio da će Model Y stići ranije nego što se očekivalo, američki proizvođač je saopštio da je u trećem kvartalu 2019. ostvario prihod od 6,3 milijarde dolara. Pored toga, Tesla je objavio da je započela probna proizvodnja Modela 3 u “Gigafabrici 3”.

Ta kompanija navodi i da je u poslednjoj fazi procesa odabira lokacije za novu “Gigafabriku” u Europi. Ovaj pogon, koji će početi sa radom 2021, pridružiće se fabrikama u Frimontu i Šangaju u izradi Modela 3 i Modela Y.

B92

Danas objavljeno

Samo 15 odsto Nijemaca razmišlja da kupi električni automobil

Vanja A

BMW predstavio Seriju 8 za 2022.

Vanja A

Zbogom Passat: Amerika se oprostila od Volkswagenove limuzine

Vanja A

Ostavite komentar