Tesla uvodi mogućnost iznajmljivanja solarnih panela – uz malu začkoljicu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Tesla uvodi mogućnost iznajmljivanja solarnih panela – uz malu začkoljicu

Solarni paneli, proizvedeni od strane američke kompanije Tesla, duži vremenski period predstavljali su sinonim za skupoću.

Kako bi zaustavili pad poslovanja u polju proizvodnje čiste energije, odlučili su da spuste cenu proizvoda. Kupci u pojedinim delovima Sjedinjenih Američkih Država sada mogu da se napajaju energijom iz Teslinih solarnih panela za 1,75 dolara po vatu, uključujući i troškove ugradnje, što je za 16 odsto manje od nacionalnog proseka.

Tesla je nedavno uvela još jednu pogodnost za korisnike u sledećim saveznim država – Arizoni, Kaliforniji, Konektikatu, Masačusetsu, Nju Džersiju i Nju Meksiku – mogućnost iznajmljivanja solarnih panela, piše Energetski portal.

Za mali solarni sistem snage 3,8 kilovata zainteresovani stanovnici Arizone će mesečno izdvajati 50 dolara, za srednji snage 7,6 kW biće im potrebno 100 dolara, dok će ih veliki snage 11,4 kW koštati 150 dolara. Pored panela, pretplata uključuje i ostali neophodan hardver, ugradnju, korisničku podršku i održavanje.

Još jedan dodatni razlog da korisnik između kupovine i iznajmljivanja solarnih panela izabere drugu opciju je i odsustvo vremenski zahtevnih pregovora i prikupljanja hrpa papira.

Ipak, ponuda nije toliko idealna koliko prvobitno izgleda. U trenutku kada odustanu od iznajmljivanja, korisnici će biti prinuđeni da Tesli plate naknadu za skidanje solarnih panela sa krova njihovog objekta i to u iznosu od 1.500 dolara.

Iznajmljivanje je svakako jedan od načina da zaokružimo linearnu ekonomiju, a da li će iznajmljivanje od strane Tesle zaživeti u praksi ili će 1500 dolara demotivisati Amerikance da ga prigrle, ostaje da vidimo.

Danas objavljeno

Kortni Kardasijan u vezi je s bubnjarom slavnog benda

D

Nicholas Cage u novom Netflixovom dokumentarcu vodi nas kroz istoriju psovki

D

Larry King – Medijski mag sa više od 50 000 intervjua!

D

Ostavite komentar