Tesla restilizovao modele S i X, izbacio klasičan volan - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Tesla restilizovao modele S i X, izbacio klasičan volan

Dva automobila sada imaju znatno drugačiju unutrašnjost.

Tesla je predstavio redizajn svoja dva skuplja modela, a sudeći na osnovu rendera najveće promene su se dogodile u putničkoj kabini.

Tako je klasičan, okrugli volan ustupio mesto futurističkom upravljaču, naliko onom iz Roadster koncepta.

Osim toga, modeli S i X dobili su novi, drugačije orijentisan centralni ekran multimedijalnog sistema, na kome se podešavaju praktično sve funkcije i komande u automobilu.

Model S za 2021. (Foto: Tesla promo)

Novi displej ima dijagonalu od 17 inča i podseća na ekrane koje smo videli u modelima 3 i Y. Iz Tesle navode da su povećali rezoluciju na 2200×1300 piksela i unapredili prikaz displeja, te da su boje izaženije a odziv na dodir brži.

Međutim, za razliku od ta dva automobila koji uopšte nemaju instrument tablu, restilizovani S i X su opremljeni 12,3-inčnim digitalnim ekranom koji se nalazi na komandnoj tabli ispred vozača.

Model S za 2021. (Foto: Tesla promo)

Ponuda restilizovanih modela S i X uključuje i dodatni ekran na zadnjem delu centralne konzole, namenjen putnicima na zadnjim sedištima.

Što se tiče promena u dizajnu spoljašnjosti, one su diskretnije od onih u enterijeru i odnose se pre svega na nešto drugačiji izgled prednjeg dela vozila i nove felne.

Model S za 2021. (Foto: Tesla promo)

Kada je reč o verzijama, Model S sada ima novu Plaid+ varijantu koja će biti dostupna kasnije tokom ove godine.

Ova verzija će biti opremljena novim baterijama koje će automobilu obezbeđivati autonomiju od preko 830 km, dok će Plaid+ ubrzavati 0-60 milja na sat (0-96 km/h) za manje od 2 sekunde.

Izvor: B92

Danas objavljeno

LED svetla ispred pešačkih prelaza upozoravaju na dolazak biciklista

D V

Najavljen Mercedes-AMG GT 73

D V

Norvežani tvrde da će zbog električnih automobila graditi jeftinije tunele

D V

Ostavite komentar