Tesla privremeno obustavlja proizvodnju u Kaliforniji - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Tesla privremeno obustavlja proizvodnju u Kaliforniji

Kompanija „Tesla“ je obavestila radnike da će privremeno obustaviti deo proizvodnje u svojoj fabrici za montažu automobila u Kaliforniji, izvestila je danas agencija „Blumberg Njuz“, pozivajući se na neimenovani izvor upoznat s tim pitanjem.

Radnicima na proizvodnoj liniji Modela 3 u Frimontu rečeno je da njihova linija neće raditi od 22. februara do 7. marta, navodi njujorška agencija, a prenosi Rojters.

Britanska agencija napominje da u informaciji nisu objašnjeni razlozi obustave proizvodnje, te da komentar iz „Tesle“ nije bilo moguće odmah dobiti.

Takođe nije jasno koliki će obim ili prihod „Tesla“ izgubiti zbog zaustavljanja pogona u Frimontu, koji ima godišnji proizvodni kapacitet od 500.000 komada Modela 3 i modela Y zajedno.

Kako podseća Tanjug, „Tesla“ je prošlog meseca saopštio da bi mogao da se suoči sa privremenim negativnim uticajem na proizvodnju zbog globalne nestašice poluprovodnika. Nekoliko proizvođača automobila, uključujući DŽeneral Motors, Folksvagen i Ford Motor, takođe je pogodila nestašica čipova, primoravši ih da smanje proizvodnju.

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Autoblog.rs

Danas objavljeno

Policija dobija novi uređaj: Lakše će otkrivati drogirane za volanom

Vanja A

Chevrolet Corvette postaje električni SUV?

Vanja A

Rasel: Želim da osvojim titulu sa Mercedesom

Vanja A

Ostavite komentar