Tesla prihvata kupovinu automobila bitcoinom - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Tesla prihvata kupovinu automobila bitcoinom

Bitcoin je dosegao nove visine, i prvi put u istoriji prešao cenu od 48.000 dolara, pošto je Ilon Mask (Elon Musk) objavio kupovinu ovog digitalnog tokena u iznosu od 1,5 milijarde dolara, piše Biznis.rs. Obzirom da je započeo jednodnevni uspon sa nivoa od približno 38.000 dolara, rast najpopularnije kriptovaute za 24 sata predstavlja vrtoglavih 24 procenta.

To što je Maskova kompanija Tesla kupila tokene za 1,5 milijadu dolara nije mnogo kada se uporedi sa čitavim obimom dnevnog prometa bitcoina, koji po statistici sa menjačnice CoinDesk iznosi tek nešto ispod 100 milijardi dolara.

Teslino ulaganje nije uzrokovalo rekordno trgovanje, koliko objava američkog proizvođača električnih automobila da će ubuduće prihvatati plaćanja u bitcoinu za svoje proizvode. Tomas Hajes (Thomas Hayes), menadžer njujorškog investicionog fonda Great Hill Capital, izjavio je da “kada najbogatiji čovek na svetu usmeri deo svojih sredstava u kriptovalutu, svi ostali okreću glavu za njim”.

Bilo je i skeptičnih komentara, pa tako portal Mint prenosi mišljenje analitičara da “se puno govori o kratkoročnim prinosima na tržištu kriptovaluta, a istovremeno retko ko među običnim svetom govori o njihovoj primeni u svakodnevnom životu”, pa time dovode u pitanje njihovu realnu vrednost.

Izvor:Biznis.rs
Foto:Autoblog.rs

Danas objavljeno

Nedeljna galerija: Ford Focus

Vanja A

Koliko često gledate u ovaj mjerač na instrument tabli i zašto je to važno?

V.R.

Kada ni Mini nije dovoljno mini

V.R.

Ostavite komentar