2. Januara 2022.

Tesla povlači skoro pola miliona automobila zbog kvarova

Big Portal

Problemi sa kamerama

Tesla je 2021.godine imala dosta problema i opoziva. Prema izveštajima Bloomberg-a kompanija je povukla nešto više od 475.000 vozila kako bi popravila kvarove u sistemima kamera i gepeku.

Za početak, proizvođač automobila je povukao sve automobile modela 3 proizvedenih od  2017.godine do 2020.godine zbog zabrinutosti da bi stalna upotreba prtljažnika mogla istrošiti koaksijalni kabl za kameru za zadnji pogled. Razlog je taj što se previše koristi i možete u potpunosti izgubiti signal.

Drugi opoziv obuhvata 119.009 limuzina modela S proizvedenih od 2014.godine do 2021.godine. Fabrička neusklađenost sklopa prednjeg prtljažnika može sprečiti da sekundarna brava radi ispravno, povećavajući šanse da se prtljažnik otvori usred vožnje.

Greška modela 3 ne postoji u 2021.godini i novijim serijama proizvodnje, dok su vozači modela S bezbedni ako su njihova električna vozila napravljeni posle 23. decembra 2020.godine. Korisnici će morati da posete Teslu da bi im greška bila ispravljena, ali kompanija će nadoknaditi svakome ko je platio relevantnu popravku pre stupanja na snagu opoziva.

Nijedan od kvarova nije doveo do sudara ili povreda, rekao su iz kompanije. Međutim, opozivi pokrivaju niz problema koji uključuju NHTSA istragu o bezbednosti autopilota, povlačenja komponenti kao što su ekrani osetljivi na dodir i žalbe na probleme sa kvalitetom izrade kao što su praznine na panelu.

Jednostavno govoreći, kompanija je 2021. godine stekla lošu reputacije za pouzdanost i nije jasno kada bi se ta situacija mogla poboljšati.

Izvor: PCPress / Engadget

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare