Tesla "Potpuno autonomna vožnja" dostupna u vidu pretplate, ali postoji kvaka - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Tesla “Potpuno autonomna vožnja” dostupna u vidu pretplate, ali postoji kvaka

Vlasnici Tesla automobila sada imaju dve opcije plaćanja kako bi pristupili opciji “u potpunosti autonomne vožnje” na svojim automobilima, od kojih je nova mogućnost da plaćaju pretplatu do 199 USD mesečno.

Da biste se pretplatili na “Potpuno autonomna vožnju” (Full Self-Driving Feature), moraćete da imate Autopilot. Ako imate Basic Autopilot, plaćaćete 199 USD mesečno. Sa poboljšanim automatskim pilotom, to će biti 99 USD mesečno.

Dakle, umesto da platite 10.000 USD unapred, platićete nešto manje od 1.200 ili nešto manje od 2.400 dolara. Već ćete morati da imate potpuno samostalni računar dostupan na vašem Tesli; ako to nedostaje, možete da ga kupite, a taj hardver koštaće dodatnih 1500 dolara.

Podsećanja radi, funkcija “Potpuno autonomna vožnja” (Full Self-Driving) ima obmanjujuće ime. To je samo tehnologija pomoći vozaču nivoa 2, što znači da ljudski vozač mora stalno da nadgleda sistem – što je nešto što Tesla primećuje u sledećem pasusu:

Dakle, Full Self-Driving je nazvan tako da odražava tehnologiju koja će jednog dana postati, a ne tehnologiju koja je trenutno.

Ugovor o pretplati na Teslinoj web lokaciji takođe napominje da kompanija može da poveća cenu pretplate u bilo kom trenutku; vlasnici će dobiti jednomesečno obaveštenje da utvrde da li žele da nastave sa FSD-om ili ne. Takođe mogu otkazati u bilo kom trenutku.

Danas objavljeno

Rolls-Royce najavljuje “istorijsko EV saopštenje”

Zeljka

Uskoro novi Chevrolet Corvette Z06

Zeljka

Lamborghini priprema električni 2+2 sportski model

Zeljka

Ostavite komentar