Tesla pokreće proizvodnju u Njemačkoj u novembru ili decembru - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Tesla pokreće proizvodnju u Njemačkoj u novembru ili decembru

Izvršni direktor Ilon Mask otkrio je da će Tesla pokrenuti proizvodnju Modela Y u svojoj novoj Gigafabrici u Berlinu pre kraja godine.

Musk je rekao da bi proizvodnja trebalo da počne u novembru ili decembru, a očekuje se da će prve isporuke Modela Y iz nemačke fabrike početi u decembru.

Međutim, masovnija proizvodnja u pogonu neće početi još neko vreme. Prema Blumbergu, Mask je kazao da se nada da će fabrika proizvoditi između 5.000 i 10.000 vozila nedeljno do kraja 2022. godine, ali je prokomentarisao i da će “biti potrebno više vremena za dostizanje obimne proizvodnje nego što je bilo potrebno za izgradnju fabrike”.

Verge napominje da Tesla ima za cilj da, kada fabrika dostigne pun kapacitet, proizvodi 500.000 automobila godišnje u Berlinu i da zaposli čak 12.000 radnika u tom pogonu.

Musk je u avgustu očekivao da će Tesla prve automobile u Nemačkoj napraviti “možda u oktobru”, ali to se očigledno nije dogodilo.

On je ranije okrivio nemačku birokratiju za brojna odlaganja. Fabrika je takođe naišla na otpor kod ekoloških grupa i našla se i pod lupom Ministarstva zaštite životne sredine zbog navodnog korišćenja ilegalnog cevovoda koji je preusmeravao otpadne vode iz fabrike u područje odakle se lokalno stanovništvo snabdeva pitkom vodom.

Danas objavljeno

Xiaomi objavio kada će početi da proizvodi električne automobile

Vanja A

Da li Volkswagen zaista sustiže Teslu?

Vanja A

Australijanac tijelom pokušao zaštititi Tojotu Supru od grada

Vanja A

Ostavite komentar