Tesla plaća 1,5 milona dolara za manji kapacitet baterije - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Tesla plaća 1,5 milona dolara za manji kapacitet baterije

Američka kompanija Tesla je pristala da plati 1,5 miliona dolara za rješavanje potraživanja nakon što je jedno od ažuriranja softvera kompanije bežičnim putem privremeno ograničilo maksimalni kapacitet punjenja baterije i raspon u 1.743 Modela S.

Predloženo poravnanje pokriva advokatske takse i troškove, a vlasnicima vozila će biti plaćeno po 625 dolara za smanjene performanse baterije.

Kao dio sporazuma, Tesla takođe mora da obezbedi dijagnostiku i obaveštenja u vezi s baterijama vlasnicima svojih električnih automobila pod garancijom kad god je potrebna popravka baterija.

Prema dokumentima dostavljenim Okružnom sudu SAD u San Francisku, a do kojih je došao CNBC, prema predloženom poravnanju Tesla bi uplatio 1,5 miliona dolara u fond kroz koji bi se vlasnicima vozila platilo zbog smanjenih performansi vozila koje su nastale usled smanjenja baterije, a takođe bi pokrivao i advokatske takse i troškove tužilaca.

Prema podnescima, ažuriranje softvera uticalo je na 1.743 vlasnika Tesla Modela S,a u maju 2019. kompanija se takođe suočila sa negativnim publicitetom nakon što se jedno od njenih vozila Model S zapalilo u Hongkongu.

Tanjug.

Danas objavljeno

Automobili Džejmsa Bonda, agenta 007 kroz istoriju

Vanja A

Ford bio napušten 12 godina i pokušali su da ga pokrenu

Vanja A

Da li je moguće tačno provjeriti kilometražu polovnog automobila?

Vanja A

Ostavite komentar