Tesla ne odustaje od gradnje fabrike uprkos primjedbama: Posao za 10.500 radnika - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Tesla ne odustaje od gradnje fabrike uprkos primjedbama: Posao za 10.500 radnika

U Teslinoj fabrici u Njemačkoj, za koju se priprema gradilište u Grinhajdeu, biće zaposleno 10.500 radnika.

U ovoj fabrici proizvodiće se, u punom kapacitetu, pola miliona automobila godišnje u smenama, izveštava n-tv, prenosi SEEbiz.

Izgradnja fabrike, koja bi trebalo da bude završena do jula 2021. godine, još nije odobrena.

U Teslinoj prijavi za ekološku dozvolu navode se različite informacije o broju zaposlenih u smeni, Govori se i do 12.000 direktnih poslova. Prema podacima iz industrijskih krugova, između 3.000 i 3.500 zaposlenih će raditi u jednoj smeni, u tri smene dnevno.

Tesla je očistila deo područja na sopstveni rizik i priprema se za izgradnju. Prijava za građevinsku dozvolu pokazuje da kompanija procenjuje troškove izgradnje na oko milijardu evra. Ako se dobije odobrenje, građevinski radoci trebalo bi da traju do marta 2021. godine, a početak rada planiran je za jul te godine.

Kritičari strahuju da će fabrika imati negativne posledice za okolinu. Do sada je zabeleženo 373 prigovora. Do 3. septembra građani mogu uložiti prigovore na zahtev za odobrenje.

Glavne primedbe zaštitnika životne sredine odnose se na to da ceo projekat ima pogrešno mesto, odnosno da je reč o području zaštite voda i zaštićenom predelu usred netaknute prirode.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Ovako će zvučati električni automobil BMW M

Vanja A

Ekscentrični britanski auto-brend ponovo pokreće proizvodnju

Vanja A

Ideja koja bi elektromobile učinila mnogo prihvatljivijima

Vanja A

Ostavite komentar