Tesla nadmašio električni Porsche na Nirburgringu za skoro pola minuta? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Tesla nadmašio električni Porsche na Nirburgringu za skoro pola minuta?

Nezvanično, vreme za koje je modifikovani prototip Modela S obišao krug na čuvenoj nemačkoj stazi bolje je za 29 sekundi od onog koje je zabeležio električni Porsche Taycan.

Zvanično najbolje vreme među serijskim električnim automobilima koje je na Nirburgringu zabeležio Porsche Taycan iznosi 7 minuta i 42 sekunde, dok je – kako nezvanično saznaje Auto Motor und Sport – Model S Plaid prešao isti krug za samo 7 minuta i 13 sekundi.

Tesla već nekoliko meseci testira Model S Plaid na Nirburgringu. Reč je o modifikovanoj Teslinoj električnoj limuzini koju pokreću čak tri elektromotora.

Kako je najavio Ilon Mask, ova verzija Modela S trebalo bi da bude ponuđena kupcima kao jedna od opcija naredne godine, čime bi Plaid i zvanično dobio status produkcijskog električnog vozila.

U septembru su se već pojavile, takođe nezvanične, informacije da je Model S Plaid postigao vreme od 7 minuta i 23 sekundi, a sada je ovaj rezultat poboljšan za 10 sekundi.

U iščekivanju zvanične objave Tesle o tome da li je oboren rekord Porschea treba ipak napomenuti da je u pitanju prototip Modela S koji je značajno modifikovan u poređenju na serijskom verzijom, sa novim aerodinamičkim dodacima, spuštenim oslanjanjem, unapređenim kočnicama itd.

Sa druge strane, Porsche je najbolje vreme postavio sa verzijom Taycan Turbo, a u ponudi ima i snažniju Turbo S varijantu, pa ima mogućnost i da popravi svoj najbolji rezultat.

B92

Danas objavljeno

Njemačka podržala zabranu automobila na benzin i dizel od 2035.

Vanja A

Mercedes Vision EQXX oborio sopstveni rekord OD 1000 Km

Vanja A

Kola na suncu? Nije smak svijeta

Vanja A

Ostavite komentar