Tesla Model Y „razvalio“ na testu „sjevernog jelena“ (VIDEO) - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Tesla Model Y „razvalio“ na testu „sjevernog jelena“ (VIDEO)

Budući da je Tesla Model 3 sjajno prošao test „sjevernog jelena“, a Model S se odlično pokazao u stvarnoj situaciji na ledom prekrivenom putu, bilo je za očekivati da i Model Y postane „šampion“ u klasi krosovera.

Kao po običaju, test je sprovela španska publikacija km77.com, koja ističe da je Model Y demonstrirao samouvereno upravljanje, kao i da ga krase dobro izbalansirano ogibljenje i izvanredna kontrola prijanjanja.

Mada se ovi atributi mogu primeniti na svako Teslino vozilo, Model Y i Model 3 se ističu po pitanju agilnosti zahvaljujući manjoj masi i gabaritima.

Uspešan pokušaj je izveden pri brzini od 83 km/h. Bez obzira što je Y veći, viši i teži od Modela 3, praktično je ponovio rezultat limuzinskog pandana, jer je i on bio testiran od strane km77.

Ovo je praktično još jedan dokaz o superiornim performansama električnih automobila u odnosu na konvencionalne, jer pored toga što ih krase instantan visoki obrtni moment i silovita ubrzanja, mahom su i dinamičniji od tradicionalnih ekvivalenata, bez obzira na dodatnu masu koje donose baterije.

Vrele Gume

Izvor: 77km.com via YouTube

Danas objavljeno

Modeli automobila starih pet godina kojima najsporije pada vrijednost

Vanja A

Bez straha od mraka: Intelli-Lux LED® svjetla iz Opela

Vanja A

Novi Range Rover stigao u modernijem ruhu, tehnološki napredniji nego ikada ranije

Vanja A

Ostavite komentar