20. Novembra 2022.

Tesla Model Y najprodavaniji automobil u Njemačkoj

Big Portal

Plag-in električni modeli dominirali su u prodaji i kreću se prema rekordnom nivou, koji bi mogao da bude dostignut kasnije ove godine. Prošlog meseca u Nemačkoj je registrovano 72.725 novih putničkih plag-in električnih atomobila, što je povećanje za 29% u odnosu na isti period pre godinu dana. Njihov tržišni udeo porastao je na 32,3%.

Potpuno električni i plag-in hibridni modeli beleže sveukupno veliki rast prodaje – baterijska električna vozila a 32%, a plag-in električni modeli za 24%.

Automobili sa punjivim baterijama nadmašili su ne samo hibridne modele, nego su porazili čak i benzinske automobile (68.433) i dizelske (38.159).

Tesla je u septembru ostvario rekordnu prodaju na mesečnom nivou od 13.724 vozila. Ipak, treba imati u vidu da tempo kojim Tesla isporučuje automobile nije konzistentan na mesečnom nivou.

Uprkos tome, podatak da je Tesla Model Y bio najprodavaniji automobil u Nemačkoj prošlog meseca svakako zavređuje pažnju. Ovaj model odabralo je 9.846 kupaca, a drugoplasirani je Volkswagen Golf sa 7.095 prodatih primeraka.

Od početka 2022. godine, Tesla Model Y je najprodavaniji plag-in model u Nemačkoj i ima prednost od oko 10.000 primeraka ispred modela Volkswagen.

Izvor: Nacionalnaklasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare