Tesla Model Y najprodavaniji automobil u Njemačkoj - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Tesla Model Y najprodavaniji automobil u Njemačkoj

Njemačko tržište automobila u septembru je zabilježilo rast prodaje za 14%, a najprodavaniji je bio Tesla Model Y. Prodato je ukupno 224.816 automobila, a od početka godine ukupno više od 1,8 miliona.

Plag-in električni modeli dominirali su u prodaji i kreću se prema rekordnom nivou, koji bi mogao da bude dostignut kasnije ove godine. Prošlog meseca u Nemačkoj je registrovano 72.725 novih putničkih plag-in električnih atomobila, što je povećanje za 29% u odnosu na isti period pre godinu dana. Njihov tržišni udeo porastao je na 32,3%.

Potpuno električni i plag-in hibridni modeli beleže sveukupno veliki rast prodaje – baterijska električna vozila a 32%, a plag-in električni modeli za 24%.

Automobili sa punjivim baterijama nadmašili su ne samo hibridne modele, nego su porazili čak i benzinske automobile (68.433) i dizelske (38.159).

Tesla je u septembru ostvario rekordnu prodaju na mesečnom nivou od 13.724 vozila. Ipak, treba imati u vidu da tempo kojim Tesla isporučuje automobile nije konzistentan na mesečnom nivou.

Uprkos tome, podatak da je Tesla Model Y bio najprodavaniji automobil u Nemačkoj prošlog meseca svakako zavređuje pažnju. Ovaj model odabralo je 9.846 kupaca, a drugoplasirani je Volkswagen Golf sa 7.095 prodatih primeraka.

Od početka 2022. godine, Tesla Model Y je najprodavaniji plag-in model u Nemačkoj i ima prednost od oko 10.000 primeraka ispred modela Volkswagen.

Izvor: Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

Toyota Corolla najprodavaniji automobil na svijetu u 2022. godini

Vanja A

Njemački ekolozi traže od suda da zabrani proizvodnju dizelaša i benzinaca

Vanja A

Gde je sada Teslin Roadster koji je lansiran u svemir prije pet godina

Vanja A

Ostavite komentar