Tesla Model S Plaid „misteriozno“ nestao u plamenu - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Tesla Model S Plaid „misteriozno“ nestao u plamenu

Tesla Model S Plaid je progutan plamenom, vatrogasci su se pojavili na licu mesta, ali je preciznijih detalja u vezi s ovim incidentom još uvek malo.

Po izveštajima, požar se desio blizu Filadelfije, a kao što znamo, Plaid je najnoviji i najbrži Teslin model, koji tek što je započeo s isporukama. Na sreću, niko nije bio unutar vozila, tako da nije bilo povređenih, pišu Vrele Gume.

Trenutno je dostupno malo detalja u vezi s incidentom. Po vatrogasnoj službi, na poziv je odgovoreno 30. juna posle 21h. Kao što možemo da vidimo, automobil je u potpunosti izgoreo pre nego što su vatrogasci pristigli. Neki od vatrogasaca su specijalno obučeni za gašenje zapaljenih električnih automobila. U tu svrhu je obezbeđen izdvojen dovod vode koji u kontinuitetu gasi baterije da bi se osiguralo da one više ne gore. Navodno, pripadnici vatrogasne službe su bili na mestu incidenta preko tri sata. Kada je vatra ugašena, nije mnogo toga ostalo od Modela S, mada i dalje može da se prepozna oznaka „Plaid“ i Arachnid naplaci.

Takođe mogu da se vide fotografije na kojima su se neke od baterijskih ćelija našle na ulici, van litijum-jonskih paketa. Da li to znači da je možda došlo do eksplozije?

Detaljnija istraga je u toku, a trenutno nema informacija šta je iniciralo požar. Mogli smo da vidimo električne automobile kako gore posle sudara ili tokom punjenja, ali spontano samozapaljenje nije čest slučaj

Izvor: Vrele Gume

Danas objavljeno

BMW X7 Nishijin Edition

Zeljka

Alfa Romeo GTS kao zamišljeni rival BMW-u M2

Zeljka

Porsche ponovio legendarni ski-skok iz 1963. i napravio rimejk čuvene fotografije

Zeljka

Ostavite komentar