26. Septembra 2019.

Tesla Model 3 je najprodavaniji automobil u Norveškoj u 2019.

Big Portal

Broj do sada isporučenih primeraka najjeftinijeg Teslinog modela gotovo je jednak zbiru prodatih jedinica drugoplasiranog Volkswagena Golf i trećeplasiranog Nissana Leaf.

Zahvaljujući raznim beneficijama u kojima uživaju kupci i vlasnici električnih automobila u Norveškoj, ta zemlja je već godinama evropski lider u elektrifikaciji voznog parka. Stoga i nije čudno da je, trenutno najpristupačniji Teslni automobil – Model 3 ubedljivo najprodavanije putničko vozilo u ovoj skandinavskoj državi.

U dosadašnjem periodu godine, Norvežani su pazarili 13.028 primeraka Modela 3, dok je na drugom mestu evropski bestseler – Volkswagen Golf, sa 7.639 jedinica. Treći je još jedan model na struju, Nissan Leaf, koji je u 2019. stigao na adrese 6.277 kupaca.

Inače, Leaf je zbirno najprodavaniji električni model u Norveškoj, s obzirom da je od lansiranja u toj zemlji (2011. godine) prodat u 56.635 primeraka.

Sa druge strane, Tesla Model 3 u Norveškoj se prodaje tek od ove godine, a početni rezultati pokazuju da bi u narednih nekoliko godina lako mogao da prestigne Nissanovu električnu uzdanicu i postane najpopularniji model na struju.

B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare