18. Marta 2020.

Tesla: Korona nije prepreka, počele isporuke Modela Y

Big Portal

Kompanija Tesla je obeležila početak serijske proizvodnje svog četvrtog automobila iz aktuelne game – krosovera Model Y, novim videom. Američki proizvođač očekuje da će ovaj automobil biti jedan od njihovih najprodavanijih modela, s obzirom na kombinaciju praktičnosti i cenovne pristupačnosti.

U početku će kupcima biti ponuđene bogatije opremljene i skuplje verzije, a najjeftinije opcije će stići na tržište nešto kasnije.

Model Y Long Range Dual Motor AWD (sa dva elektromotora i pogonom na sva 4 točka) košta od 52.990 dolara. Ova verzija ubrzava 0-60 milja na sat (0-96 km/h) za 4,8 s i dostiže maksimalnih 217 km/h.

Sa punom baterijom može da pređe do 509 km.

Kupcima je na raspolaganju i dinamičnija Performance opcija po ceni od 60.990 dolara. Ovaj krosover iz stanja mirovanja do brzine od 96 km/h stiže za svega 3,5 s, a može da “razvije” 233 km/h.

Autonomija je gotovo ista kao kod slabije verzije. Osim boljih performansi, ova varijanta Modela Y ima i specijalne 21-inčne alu felne, spušteno oslanjanje, snažnije kočnice, a dostupan je i doplatni Performance paket koji podiže maksimalnu brzinu na 250 km/h.

Kada je reč o pristupačnijoj verziji Modela Y, ona će se u prodaji pojaviti početkom sledeće godine po ceni od 39.000 dolara, ali i sa manjom autonomijom u vožnji od svega 370 km.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare