Tesla i Porsche u ratu oko performansi električnih automobila - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Tesla i Porsche u ratu oko performansi električnih automobila

Poznato je da u Tesli vole da se pohvale snagom, ubrzanjem i dometom svojih automobila, te da ova kompanija ima prilično vjerne fanove koja oduševljeno prate svaki njihov korak u razvoju električnih vozila.

Očekivano, u takvom okruženju, s negativnim reakcijama je dočekana prezentacija prvog potpuno električnog Porschea, Taycana, koja je obavljena ove nedelje. Prilikom predstavljanja ovog automobila otkrivene su i njegove performanse, koje su Tesla-entuzijasti odmah uporedili s njihovim “zlatnim standardom”, Modelom S.

Kada se ovako gleda, jasno je da Model S kupcima nudi bolji odnos uloženog i dobijenog, barem kada je reč o sirovim brojkama. Jedino što im za sada nedostaje je krug po Nirburgringu kojim bi dokazali kako Model S funkcioniše na 20,6 kilometara dugoj trkačkoj stazi. Iako to nije kriterijum za kupovinu luksuzne limuzine, automobilskim entuzijastima on mnogo znači.

Porsche je tokom predstavljana Taycana govorio, osim o postignutom rekordnom vremenu, i o ubrzanjima koje njihov pogonski sistem može da izvede “mnogo puta uzastopno” bez gubitka performansi, očigledno aludirajući na to da bi se Tesle u tom slučaju pregrejale.

Na Porscheove najave se ubrzo osvrnuo i Elon Musk, prvo navodeći da “turbo ne znači ono što vi mislite da znači”, a zatim, prošle noći, ovom Twitter najavom:

Ako se ostvari njegov tvit, Teslin Model S će se sledeće nedelje naći na kultnoj stazi Nürburgring-Nordschleife gde će imati, izgleda, samo jedan zadatak – da skine Taycana s trona najbržeg sportskog električnog automobila s četvoro vrata.

Izvor: Seebiz

Danas objavljeno

Dacia Duster dobija novi izgled i unapređenu tehnologiju za 2021.

Vanja A

Peugeot 308 SW i dalje dostupan u dizel verziji

Vanja A

Nova generacija Volvoa XC60 čisto električna

Vanja A

Ostavite komentar