Tesla donira stotine respiratora Njujorku - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Tesla donira stotine respiratora Njujorku

Elon Musk je obećao da će Njujorku obezbijediti više stotina respiratora kako bi se zadovoljila potražnja zbog epidemije Korona virusa koja se ubrzano širi. Izvršni direktor kompanije Tesla rekao je da će prvi kontigent stići već u petak.

Respiratori će stići iz Kine

Svi respiratori koje će Tesla donirati Njujorku biće obezbeđeni u onim kompanijama u Kini koja je odobrila američka vlada. Zbog svega ovoga, gradonačelnik Njujorka se zahvalio Elonu Musku na Twitteru napisavši mu: “Veoma smo zahvalni.” Takođe je napomenuto da će im značiti svaki respirator u nedeljama koje predstoje kako bi se spasilo što više života. Poklonjeni respiratori će biti raspoređeni u bolnicama u samom gradu Njujorku ali i širom cele države Njujork.

Sve ovo se dešava dok se u Sjedinjenim Američkim Državama veoma brzo širi epidemija izazvana Korona virusom. Do sada je samo u Njujorku umrlo 519 ljudi. Par dana ranije, Sjedinjene države su zvanično postale zemlja sa najviše potvrđenih slučajeva na svetu.

Pomama za respiratorima ne jenjava, jer su oni trenutno najvredniji kada je u pitanju lečenje Korona virusa, s ozbirom na to da virus napada pluća. Oni im pomažu da dišu ako su u teškom stanju. Trenutno se po procenama smatra da je potrebno preko 30,000 respiratora kako bi se prebrodio vrhunac epidemije.

Do sada je od Korona virusa obolelo preko 860,000 ljudi, a umrlo njih preko 42,000. Gotov da je svet stao dok ne prođe ova epidemija. Otkazani su sajmovi, zabeležen je veliki pad prodaje pametnih telefona i drugih uređaja, a kompanije za dostavu namirnica beleže veliki rast u potražnji. Neke od njih, poput Instacarta, javno su istakle da će zaposliti i do 300,000 novih radnika kako bi se zadovoljilo tržište brze dostave.

Izvor: BBC/PCPress

Danas objavljeno

Problemi za Starlink u SAD i Kanadi, brzine ozbiljno opale

Vanja A

Windows 11 2022 ažuriranje prouzrokuje probleme u igrama

V.R.

Infinix lansira svoj prvi premium Android TV sa 55-inčnim QLED ekranom

V.R.

Ostavite komentar