13. Aprila 2022.

Tesla Cybertruck – izbliza

Big Portal

Otvaranje fabrike održano je pod nazivom Ciber Rodeo i bio je to zaista veličanstven događaj koji je u potpunosti ocrtao šta Gigafactori donosi američkoj automobilskoj industriji.

Smeštena u Ostinu u Teksasu, ova fabrika zauzima površinu od blizu 10 miliona kubnih metara, što je otprilike na nivou tri Pentagona, otkrio je lično Ilon Mask. Godišnji kapacitet fabrike biće do milion jedinica, a polovina kapaciteta rezervisana je za model I.

A Cybertruck, koji će takođe proizvoditi u ovoj fabrici, pobrinuo se da otvaranje ima još jednu atrakciju. Posetioci su izbliza mogli da vide novitet koji će posle niza odlaganja sledeće godine konačno biti u proizvodnji. Međutim, iako je reč o prototipu, mnogi su bili nemalo iznenađeni brojnim nesavršenostima.

I dok se šteta može oprostiti, mnogima su mestimično zasmetali veliki razmaci između pojedinih delova, kao i neki delovi nespretno pričvršćeni lepkom. Kako se radi o prototipu, pretpostavlja se da je ovaj primerak sastavljen ručno. Za verovati je da će proizvodna verzija biti nemerljivo kvalitetnija.

Inače, za narednu godinu Mask je najavio niz noviteta. Pored Cybertruck-a, na puteve bi konačno trebalo da krene i Semi kamion, kao i nova generacija Roadstera.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare