Tesla Cybertruck i za američku vojsku - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Tesla Cybertruck i za američku vojsku

Elon Musk pokušava da američkoj vojsci proda električno vozilo koji je već postalo poznat kao “Tesla Cybertruck,” te bi novi teretni automobil u ne tako dalekoj budućnosti moglo da se nađe u vojnim redovima.

Kompanija Tesla već sarađuje sa vazduhoplovnim snagama Sjedinjenih Američkih Država, te je Musk odlučio da u ponudu pokuša da uključi i teretno vozilo koje bi bilo potpuno električno, i koje spada u vozila za prevoz tereta, budući da najveći deo zauzima upravo prostor za pakovanje robe. Vozilo se opisuje kao nešto što je došlo iz naučno-fantastičnih filmova, a Musk ističe da najverovatnije neće biti namenjeno civilnim licima.

Što se kapaciteta i mogućnosti vozila tiče, moglo je da se čuje da će po jednom punjenju biti u stanju da prevaljuje razdaljinu između 700 i 800 kilometara, a očekuje se da cena bude nešto ispod 50 hiljada dolara. Cybertruck bi, kako je najavljeno, trebalo da se pojavi do kraja novembra, a eksperti ističu da se očekuje da vojska uskoro pređe na električna vozila, te bi im ona sa najvećim rasponom kretanja po jednom punjenju najviše i odgovarala.

Tesla će svoj Cybertruck pickup predstaviti 21. novembra

Direktor kompanije Tesla Elon Musk je zvanično potvrdio da će predstavljanje pickupa Cybertruck biti upriličeno 21. novembra na događaju u Los Anđelesu.

Musk je otkrivao neke informacije o pickupu Cybertruck, tokom leta prošle godine je rekao da će sadržavati utičnice za priključivanje alata i celodnevni rad na terenu bez potrebe za generatorom. U januaru ove godine je izjavio da bi pickup trebalo da bude spreman do leta te da će biti nešto sasvim unikatno.

Zatimje u junu najavio da će pickup biti bolji od Forda F-150 kada je reč o funkcionalnosti kamioneta, a istovremeno i bolji sportski automobil od standardnog Porschea 911.

Tesla trenutno prodaje tri električna modela, a to su sedani Model S i Model 3 te SUV Model X. Očekuje se da će krajem 2020. godine početi prodaja crossovera Model X, a već su predstavljene nove verzije Teslinog Roadstera i Semi kamiona.

Danas objavljeno

Za kralja može sve – od limuzine SUV

Vanja A

Sportski automobili izumiru

V.R.

Mansory Venatus Evo S

V.R.

Ostavite komentar