28. Oktobra 2021.

Teška situacija: Uvodi se novi režim u Hrvatskoj

Big Portal

Posljedica je to velikog rasta korona brojki.

Juče je u Hrvatskoj bio 4.571 novi slučaj zaraze koronom, 1.207 hospitalizovanih, od toga na respiratoru 153 pacijenta te 26 preminulih.

Po novom režimu, koji se uvodi zbog pogoršane epidemiološke situacije, sve najveće zagrebačke bolnice postaju kovid bolnice.

To prvenstveno znači otvaranje novih kapaciteta za kovid pacijente, i to u KB-u Dubrava, KBC-u Zagreb i u KBC-u Sestre Milosrdnice.

Povećanje kapaciteta bolnice moraju u potpunosti realizovati najkasnije u ponedjeljak.

Postignut je i dogovor za povećanje izolacijskih kapaciteta u svim bolnicama, a predloženo je i otvaranje kapaciteta za kovid pacijente u Merkuru i na Svetom duhu.

Dogovoren je i dispečer u zagrebačkoj Hitnoj, koji će 24 sata nadzirati smještajne kapacitete, i kad je riječ o Objedinjenom hitnom medicinskom prijemu (OHBP) i kad je riječ o hospitalizovanima.

Dogovoreno je i da bolnice obavezno prijavljuju stanje u osam, 14, 19 i 24 sata.

Moguć je novi sastanak ekspertne grupe iduće sedmice, zavisno od epidemiološke situacije.

Inače, na sastanku se govorilo i o kovid ambulantama koje bi takođe trebalo da se pojačano koriste, u cijeloj zemlji.

Grad Zagreb juče je mobilisao kovid ambulante kao dodatna mjesta na kojima se građani mogu testirati. U Zagrebu je juče svaki drugi testirani bio pozitivan, a na testiranju se već danima stvaraju velike gužve. O novim punktovima je bila riječ i na sastanku Ekspertne grupe, i to ne samo o novim punktovima u Zagrebu nego i u drugim županijama.

(Index)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare