Terzić: Volio bih Dinamo, da pokažemo da smo najbolji na Balkanu - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Terzić: Volio bih Dinamo, da pokažemo da smo najbolji na Balkanu

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, pričao je o mnogim stvarima predstavnicima medija u hotelu kluba iz Ljutice Bogdana.

Terzić je rekao da je klub mogao da proda 170.000 karata, da Zvezda raste kao klub, da se vraćaju dugovi i da se ulaže u sportski sektor.

Nema vremena za slavlje, imamo mnogo posla, ne samo zbog prelaznog roka. Ne kažem da neće biti dolazaka i odlazaka. O pojačanjima ću videti sa Mrkelom (sportski direktor) i Milojevićem (trener)“, rekao je Terzić novinarima.

Crveno-beli sutra putuju na žreb Lige šampiona, pošto su u utorak veče eliminisali Jang Bojs i plasirali se u grupnu fazu elitnog fudbalskog takmičenja.

Kada klub raste, rastu apetiti, zahtevi javnosti. Troškovi idu i do 25 miliona, a nekada su bili 10,15. Vraćaju se dugovi, ali i ulaže se u sportski sektor“, kaže Terzić i dodaje:

Ako klub zaradi 20 miliona evra, to ne znači da je dug za toliko smanjen. Mogli smo da prodamo 170.000 karata za meč s Jang Bojsem. Ovaj posao znam da radim, ne treba mi novac, nego vreme. Zvezda je odavno na zelenoj grani, mnogo više zarađuje nego što troši“.

Terzić ističe da su prioriteti prvi tim, omladinska škola i infrastruktura. O potencijalnim rivalima kaže:

Voleo bih Dinamo Zagreb, da vidimo ko je bolji. Voleo bih da pokažemo da smo mi ti, najbolji klub na Balkanu. Pored toga, voleo bih i najbolje klubove – Real Madrid, Barselonu, Juventus…“.

Terzić je pričao i o kartama za grupnu fazu.

“Niske cene su doprinele velikoj tražnji za kartama. Sigurno ce biti skuplje za grupnu. Stadion neće biti veći od 50 hiljada. Al biće u perspektivi moderniji”, kaže i dodaje:

“Marakana neće da se širi, ako treba veći stadion, onda će novi da se pravi. Pričao sam s Vučićem, koji mi je jasno stavio do znanja da će država investirati u stadion. Nije problem ni 100 miliona da se uloži, a da li će biti od invenstitora ili državnih para videćemo u narednim mesecima. Dobar primer je Ferencvaroš, koji je zauzet 250 dana godišnje, a Marakana je 28. U tom modernom pravcu se nastavlja. Jang Bojs od ulaznica godišnje uzme 20 milona evra”.

Danas objavljeno

Đoković stigao u Francusku VIDEO

Vanja A

“Jokić je dobro”

Vanja A

Kirjos: Niko ne udara tako jako kao on

Vanja A

Ostavite komentar