Terzić: Smanjujemo plate za 50 odsto, nema pregovora – uzmi ili ostavi - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Terzić: Smanjujemo plate za 50 odsto, nema pregovora – uzmi ili ostavi

Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, rekao je da slijedi smanjivanje plata fudbalerima.

Usled pandemije virusa Covid-19 svi klubovi, nebitno kojeg sporta, suočavaju se sa velikim gubicima i zbog toga se odlučuju na smanjivanje zarada.

Terzić je u izjavi za klupski sajt otkrio da će se, po preporuci FIFA, plate redukovati za 50 odsto u naredna tri meseca.

“Ono što sledi u naredna dva dana je razgovor sa svakim igračem, upoznaćemo ih sa situacijom. Predočićemo koja je preporuka FIFA, a to je da se smanje plate na 50 odsto u ova tri meseca. Razgovaraćemo o finansisjkoj perspektivi Crvene zvezde zbog svih ovih problema. I sigurno se redukcija plata neće osetiti samo u Zvezdi, to je ono što sledi u svim klubovima Evrope. Ozbiljno se bavimo problematikom. Vidimo kakve mere se preporučuju, imamo direktan kontakt sa FIFA i UEFA. Do rešenja dolazimo u razgovoru sa eminentnim ljudima. Naravnom, sve to mora da se uklopi u pravnu formu”, rekao je Terzić, a prenosi zvaničan sajt kluba.

Generalni direktor je potom objasnio da je ovo neizbežno kako se ne bi urušio sistem.

“Nije to obaranje ruku između igrača i kluba, predočićemo im koji je maksimum što može da im se plati da se ne uruši Zvezda kao sistem. Neće biti mnogo prostora za razgovor, varijanta je uzmi ili ostavi. Za tri meseca je letnji prelazni rok, čeka nas razlaz sa nekim igračima, pa i onima koji ne budu prihvatili. Igrači, međutim, moraju da budu svesni, da i njihovi potencijalno novi klubovi primenjuju iste ekonomske mere. I neće samo fudbaleri osetiti nove mere, planiramo smanjenje troškova u svim segmentima, počev od plata u vrhu menadžmentu, do svih ostalih zaposlenih. Dali smo nalog svim direktorima unutar kluba da naprave detaljnu analizu i plan redukcije troškova u svojim sektorima”, dodao je Terzić.

Sezona u Superligi prekinuta je ubrzo posle prvog slučaja koronavirusa u Srbiji, a kada će biti nastavljena nije poznato.

Danas objavljeno

Debakl Virtusa, Olimpijakos šokirao Barselonu

Zeljka

Partizan poražen od Albe u Berlinu

Zeljka

Poraz Zvezde od Efesa na startu sezone

Vanja A

Ostavite komentar