1. Marta 2022.

Terzić o Gaspromu: Bio je uz nas kad je prijetio “ključ u bravu”

Big Portal

FIFA i UEFA su suspendovali reprezentaciju Rusije, kao i njene klubove iz svih takmičenja, a probleme imaju i tamošnje kompanije, koji su bili sponzori.

Tako je evropska kuća fudbala raskinula ugovor sa Gaspromom, a isto je uradio i nemački fudbalski klub Šalke, nakon dugogodišnje saradnje.

Ova naftna kompanija je sponzor Crvenoj zvezdi, a generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić kaže da od UEFA nije dobio nikakav zahtev po pitanju Gasproma.

“Nismo dobili zahtev da skinemo natpis Gasprom sa dresa i iskreno se nadam da do toga neće doći. To bi bio sulud zahtev. Kompanija Gasprom je uz Crvenu zvezdu od 2010. godine. Blia je uz klub i kada je pretio ‘ključ u bravu’. Možda Crvena zvezda tada nije ni zasluživala takvog giganta kakvog je dobila, ali da ga nije bilo pitanje je da li bi klub bio danas ovde gde jeste. Ljudi koji vole Zvezdu nikada neće zaboraviti šta je ta kompanija uradila za klub”, rekao je Terzić za TV “K1”.

Terzić je rekao da se trenutna situacija ne odražava na srpske klubove, te kritikovao UEFA i FIFA.

“Nije mi jasno zašto slušaju Brisel? To je jedna antiruska histerija.”

On se ne pribojava eventualne reakcije UEFA zbog ovih reči.

“Ne interesuje me da li ću trpeti posledice za ovakve izjave, mene zanima samo interes Zvezde, ali ne mogu da se složim sa tim što su uradili UEFA I FIFA, ne razumem na osnovu čega su to uradili? Rusija je podržala Srbiju kada joj je bilo jako teško. Kao supersila stala je u zaštitu Srbije i ako imamo etički kodeks, to ne smemo da zaboravimo. Trenutno se vodi politika dvostrukih standarda, ali da ne idemo u politiku. Svim sportistima je žao zbog sukoba i civilnih žrtava, ali hoću da kažem samo da je UEFA požurila sa svojim odlukama”, zaključio je Terzić.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare