Terzić o Arnautoviću, Prijoviću i Kolarovu: Biće najjači tim u poslednjih 25 godina - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Terzić o Arnautoviću, Prijoviću i Kolarovu: Biće najjači tim u poslednjih 25 godina

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić bio je gost jutarnjeg programa na TV Prva gde je govorio o aktuelnostima u klubu iz Ljutice Bogdana.

Najinteresantnija tema, svakako, bila su moguća pojačanja pošto se poslednjih dana u medijima provlače neka ozbiljna imena.

Najozbiljnije svakako jeste ime Marka Arnautovića koji nastupa u kineskoj Superligi i ima višemilionski ugovor sa Šangaj Portom.

“Jesam razgtovarao sa sgentom Arnautovća, to je njegov rođeni brat i rekao sam da je on naša velika želja. Ali to nije realno u ovom trenutku jer ima jak ugovor. U nekom doglednom trenutku, nadam se da će nam se putevi ukrstiti”, izjavio je Terzić.

Želja je takođe i Aleksandar Prijović.

“Stav Zvezde je da ne govorimo o imenima, da ne bismo sebe dovodili u inferioran položaj. Ali da se spremamo za kvalifikacije za Ligu šampiona i da ćemo imati najjači tim u poslednjih 25 godina, to je sigurno”.

Voditelj je otkrio da je u subotu sreo Aleksandra Kolarova i Zvezdana Terzića na ručku u jednom beograskom restoranu i da im je čestitao, ali nije precizirao na čemu tačno.

“Jesmo bili na ručku i razgovarali smo. On je moje dete, traisrao sam mu put. Da li će doći Zvezdu, ne bih mogao sada da kažem. Za njega će uvek biti mesta u Crvenoj zvezdi, i sada kao igraču, i kasnije na nekim rukovodećim pozicijama”.

Status Dejana Stankovića na mestu trenera nije u pitanju.

“Mnogi su bili skeptici, ali on je sazreo kao treneri i čovek i naravno da će ostati. Dokaz svega toga je novi ugovor do 2024. godine. Svestan sam da će doći dan kada će on otići, ali on još nije došao. Naravno da nam prija interesovanje klubova iz Serije A, ali on sigurno ostaje jer imamo velike planove. Kada bude došao taj dan, Zvezda će imati adekvatno rešenje”.

Kada je reč o prodajama igrača?

“Naša želja je da igramo LŠ i LE i nećemo nikoga prodavati od igrača koji su kostur tima. Ako dobijemo ponude za mlade igrače čiji se odlazak neće ostetiti, možda. Imali smo ponudu za Mirka Ivanića, ali nismo hteli ni da razgovaramo”.

Kakvo je stanje u Zvezdinoj kasi?

“Ceo sistem fudbalski je izgubio mnogo, oko 13 milijardi evra. UEFA kaže da je evropski fudbal izgubio 6,5 milijardi i po sistemu spojenih sudova se to prenelo i na nas. Najbolji pokazatelj je da smo UEFA licencu dobili u roku što znači da sve naše obaveze ispunjavamo u roku. Nadamo se da će evropsko i svetsko tržište da živne i da se vrati u normalu. Zvezda ima jasno planiranu strukturu prihoda, zato i možemo da pravimo ovako moćan tim. Osposobili smo sebe da stvaramo 30, 35 miliona evra godišnje jer smo efikasna i uspešna kompanija”.

O prijateljstvu sa Aleksandrom Vučićem čiju sliku ima na zidu kancelarije:

“Mnogo puta sam govorio o tome. Ponosa sam i smatram ga za bliskog prijatelja, ali taj odnos nikada nisam iskoristio. Nisam političar da mi treba rejting, njihovo je da veruju ili ne. Postoje argumenti i činjenice, svi podaci su dostupni u APR koliko Zvezda prihoduje od države. Ministar Siniša Mali je javno i transparentno izneo podatke i pokazao da FK Partizan više dobija nego FK Crvena zvezda. Postoji matrica iz Partizana koju koriste kao alibi za svoje neuspehe”.

Da li razmišlja o povratku u Fudbalski savez Srbije?

“Ne razmišljam o povratku u fotelju predsednika FSS. Fokusiran sam na rad u Zvezdi. U dalekoj budućnosti vidim sebe u FSS, mislim da mi to pripada. Ali trenutno je prestižnija funkcija u Crvenoj zvezdi, za moj ukus ona je dinamičnija”.

Sukob u FSS?

“Zvezda godiama unazad nema učešće u radu FSS. Naša pasivizacija je doprinela da neki drugi ljudi preuzmu uloge kojima nisu dorasli i rezultat je ovaj koji vidimo. Zvezda se zalaže za vanredne izbore u FSS. Nenada Bjekovića poštujem, ali Zvezda se neće složiti sa njim. Tomislav Karadžić je iz fotelje Partizana prešao u FSS, potom je na čelu bio Slaviša Kokeza, stvarno bi bilo previše da ponovo dođe čovek iz Partizana. Zvezda kao najveći klub na ovim prostorima mora da bude uključena u izbornu proceduru”.

“Pričao sam sa Vučelićem (predsednik FK Partizan, prim. aut.) na tu temu. Ako stavimo na papir interese Zvezde, Partizana, Vojvodina i drugih klubova, sigurno ćemo se složiti. Nećemo se nikada složiti oko suđenja, kao što se nikada nisu složili ni Real i Barselona”.

Upitan je Terzić i o bunkeru pronađenom na stadionu Zvezdinog najvećeg rivala.

“Moram da stanem u odbranu Partizana jer ih je neko zloupotrebio i tu njihovu navijačku tribinu. Sud će proceniti ko je tu kriv. Na stadionu Rajko Mitić to nikada ne bi moglo da se desi, jer se na severnoj tribini pravi selekcija i nikada ne bi moglo to da se desi. Nikada neću dozvoliti da se izjednači severna i južna tribina”, zaključio je Zvezdan Terzić gostovanje na TV Prva.

Danas objavljeno

“Jokić je jedinstven – najveći problem je njegova brzina”

Vanja A

Kirjos: Ne izlazim na teren u kostimu klovna

Vanja A

Kolins: Ne mogu biti srećnija, trud se isplatio

Vanja A

Ostavite komentar