Tenzije u Budvi, obezbjeđenje izguralo Carevića iz zgrade Opštine - BIGportal.ba
Region Vijesti

Tenzije u Budvi, obezbjeđenje izguralo Carevića iz zgrade Opštine

Službenici privatnog obezbjeđenja izgurali su iz zgrade Opštine Budva predsjednika Opštine Marka Carevića.

On je, kako je to i najavio jutros krenuo na posao, ali su ga službenici privatnog obezbjeđenja u tome spriječili. Carević je zajedno sa šefom kabineta Nikolom Jovanovićem izguran iz zgrade Opštine.

Pripadnici obezbjeđenja na grub način iz zgrade Opštine su izgurali i kamermana Televizije Vijesti. Carević je u međuvremenu otišao u stanicu policije i podnio krivičnu prijavu, prenose “Vijesti”.

On je kazao da na spisku nema pečata, djelovodnika, da je mimo tendera dovedena privatna agencija za obezbjeđenje, te da Opština ima agenciju za obezbjeđenje sa kojom je zaključen ugovor.

Ni predsjednik SO Budva Krsto Radović nije pušten da uđe u zgradu Opštine.

On je pozvao lidera Crnogorske Vladimira Bulatovića “da ako ima imalo ljudskosti izađe”. Kazao je i da sin ministra unutrašnjih poslova Mevludina Nuhodžića “troši u Budvi na hiljade evra dnevno”, a da policijski službenici zarađuju po 20 evra.

Radović je kazao da su na ulazu u zgradu Opštine pripadnici agencija “Gardijan” koja je na izborima štitila štabove DPS u Budvi.

Ispred zgrade Opštine okupio se veliki broj građana, a pojačano je i prisustvo policije. Jutros je na ulazu u zgradu Opštine Budva postavljen i policijski kordon.

Pripadnici privatnog obezbeđenja koji su u zgradi Opštine, kazali su “Vijestima”, da će puštati isključivo zaposlene koji su na spisku.

“Vijesti” su imale uvid u spisak, koji je dostavljen obezbjeđenju, sa imenima osoba koje mogu da uđu u zgradu Opštine.

Na spisku su potpredsjednik Opštine Budva Marko Marković, glavna administratorka Danica Kovačević, sekretari i zaposleni u skupštinskoj službi.

Bivši gradonačelnik Budve i odbornik Demokrata Dragan Krapović vraćen je sa ulaza, jer ga, kako mu je rečeno, nema na spisku. Pitao je ko je sastavljao spisak, “da li vlasnik agencije ili Milo Đukanović”.

“Na svakog građanina je po jedan pripadnik obezbjeđenja. Ko je platio obezbjeđenje”, pitao je Krapović i naveo da je u pitanju agencije “Gardijan” vlasništvo Darka Perovića.

Odbornik Demokrata Dragan Krapović podnio je prijavu policiji protiv osoba iz privatnog obezbjeđenja koje su ga spriječile da uđe na svoje radno mjesto.

Jovanović je kazao da je spisak sastavio Vladimir Bulatović. Ispred zgrade je veliki broj građana.

Građani danas neće moći da ulaze u zgradu Opštine i koriste usluge.

(Sputnjik)

Danas objavljeno

“Jedan od šest Bajdenovih prioriteta je ZAPADNI BALKAN”

D V

Razgovarali Bajden i Putin: “Normalizacija veza u interesima obe države”

D V

Entoni Blinken novi državni sekretar SAD

D V

Ostavite komentar