"Teniseri su paranoični, misle da su sudije protiv njih" - BIGportal.ba
Sport Tenis

“Teniseri su paranoični, misle da su sudije protiv njih”

Žil Simon je govorio o suđenju na Australijan openu.

Francuski teniser Žil Simon je u prvom kolu ispao od grčkog igrača Stefanosa Cicipasa.

On je govorio o suđenju na Australijan openu i kako izgleda sistem “Oko Sokolovo” iz njegovog ugla, pa je objasnio problematiku čitavog sistema suđenja.

“Glavni je problem što to nije precizno, to je veliki problem. Iznenađujuće, igrači više vole kada mašina pogreši nego kada to uradi čovek, jer tada uvek misle da je to učinjeno namerno ili da neko ima lični problem s igračem. Mi teniseri smo paranoični, uvek mislimo da su sudije protiv nas i da su zbog toga pogrešili. Sa mašinom, paranoja ne ide tako daleko. Međutim, može da se desi da vidimo trag na jednom mestu, a da se odluka odnosi na potpuno drugi trag (loptice) i to uopšte nije u redu”, rekao je Žil Simon.

Podsetio je Simon i na neke druge turnire.

“U Kelnu je ‘Oko Sokolovo’ pravilo velike greške, a to je nepristrasan, neutralan sistem i voleli bismo da nema grešaka. Iznenađujuće, mi grešimo sa čelendžima. MIslim da ljudi i igrači vole čelendže, a logično, kada mašina kaže da je lopta u autu tu nema čelendža”

Takođe se dotakao kvaliteta suđenja i sitaucije sa Rolan Garosa.

“Ono što mi se najmanje sviđa kod tog sistema (Oko Sokolovo) je što je zbog njega opao kvalitet suđenja, ne znam da li je to povezano, ali nekako se poklapaju stvari. Sudije se prepuste mašini i često donesu lošiju odluku jer mašina nije reagovala. Na Rolan Garosu sam baš govorio o tome, sudije su opsednute time da te opomenu kada između poena prođe tačno 25 sekundi. To je sve što tamo vidiš, to te izuzetno stresira”

Danas objavljeno

“Novak, Rodžer i Rafa su vanzemaljci”

Zeljka

Peh za Brazilce!

Zeljka

Hrvati ih dokrajčili – petorica nisu htjela da putuju sa ekipom

Zeljka

Ostavite komentar