Tencent kupio pola kompanije Ubisoft - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Tencent kupio pola kompanije Ubisoft

CEO i ko-osnivač Ubisoft-a, Ives Žilemo je rekao da 49,9 odsto deonica ojačava osnovu kompanije i obezbeđuje dodatnu stabilnost za dugotrajni razvoj.

Početkom godine, Tencent je kupio manji deo kompanije Ubisoft, uz napomenu da želi veće parče kolača ovog izdavača poznatog po igrama Assassin’s Creed i Just Dance.

Predsednik kompanije Tencent Martin Lao izjavio je da je Ubisoft pokazao impresivnu sposobnost da dosledno kreira zabavu svetske klase koja uključuje neke od najuspešnijih franšiza u industriji.

Tencent na ovaj način daje kompaniji Ubisoft „dugoročni neobezbeđen zajam“ za refinansiranje svog duga. Pored toga, objaviće nekoliko Ubisoft PC igara u Kini, zajedno sa pokrivanjem troškova razvoja svojih mobilnih naslova.

2ff8eb3e55fe11e98b71f5b0066105fe.jpg

Po svemu sudeći, Ubisoft ostaje nezavisan, barem za sada, ali kada neko investira 297 miliona evra, sigurno je da planovi nisu takvi da je u njima planirana vaša nezavisnost, ali vreme će pokazati. Za sada kontrola ostaje kod Žilemo braće, a Tencent po ugovoru nema nikakva operaciona veto prava, što deluje malo čudno za ovako ozbiljnu investiciju.

Kompanija Ubisoft je već neko vreme u žiži javnosti zbog nekoliko prijava o uznemiravanju i nedoličnom ponašanju prema svojim zaposlenima. Grupa pod nazivom Better Ubisoft formirana je da prati izveštaje o ovoj problematici i kulturi odnosa prema radnicima, tako da bi Tencent zajedno sa 49,9 odsto deonica mogao da dobije i 49,9 odsto problema sa radnicima koji su već pokrenuli sporove protiv matične kompanije.

Nedavno je objavljeno da Tencent radi sa kompanijom Logitech na novoj konzoli koja bi trebala da bude konkurent Steam Deck i Nintendo Switch-u, sa igrama u cloud-u.

Benchmark.

Danas objavljeno

Uprkos problemima na PC tržištu, Intelove ambicije ostaju nepromenjene

Zeljka

ZTE predstavio Axon 40 Ultra Space Edition

Zeljka

Značajno bolji senzor kamere stiže na iPhone 15

Zeljka

Ostavite komentar