Temperature bi mogle dostići istorijski maksimum - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Temperature bi mogle dostići istorijski maksimum

Zapadna Evropa priprema se za jak toplotni talas koji će i drugi vikend zaredom donijeti ekstremnu temperaturu, a u Velikoj Britaniji očekuje se da će se približiti istorijski rekordnoj temperaturi od 38,7 stepeni Celzijusa.

Velika Britanija će se danas približiti najvišoj temperaturi ove godine, koja je dostignuta tokom vrućina prošle sedmice, prenosi CNN.

Najviša temperatura će se približiti istorijskom rekordu od 38,7 stepeni, koji je zabilježen u julu prošle godine, pokazuje prognoza Met ofisa, britanske službe za vremensku prognozu.

Met ofis je već izdao upozorenje za dijelove Britanije u kojima će temperatura ovog vikenda narasti do gotovo 37 stepeni. Očekuje se da će se ovaj put toplotni talas u Londonu i okolnim područjima zadržati najmanje sedam dana.

Za glavni grad Francuske, Pariz, predviđa se da će temperatura biti viša od 32 stepena svakog dana cijele iduće sedmice.

U Belgiji će u nekim mjestima u nedjelju biti i do 14 stepeni toplije od prosjeka, uz najvišu temperaturu višu od 32 stepena.

U Briselu će tokom vikenda biti 34 ili 35 stepeni.

U Amsterdamu i drugim dijelovima Holandije tokom vikenda temperatura bi mogla dostići i do 32 stepena. Natprosječno toplo moglo bi u zapadnoj Evropi ostati sljedećih devet dana.

Avaz
Foto: AFP

Danas objavljeno

Stoltenberg se neplanirano obraća

M.

Orban: Brisel lagao građane EU u vezi sa sankcijama Rusiji

M.

Uzajamne optužbe za granatiranje kolone civila u Zaporožju

M.

Ostavite komentar