Temperatura od -16 zamrzla veliku rijeku - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Temperatura od -16 zamrzla veliku rijeku

Reka Han, koja prolazi kroz južnokorejsku prestonicu Seul, zaledila se prvi put posle dve godine, nakon što je tu zemlju tokom poslednjih dana zahvatio snažan hladni talas.

Južnokorejska meteorološka uprava (KMA) prijavila je danas prvo sezonsko stvaranje leda na reci Han, jer su se najniže jutarnje temperature spustile do minus 16,6 stepeni Celzijusa, prenosi agencija Jonhap.

Zamrzavanje reke Han desilo se četiri dana ranije od 30-godišnjeg proseka, a primećeno je prvi put posle dve godine, jer se na reci prošle godine nije stvorio led zbog tople zime, saopštila je KMA.

Za Seul i mnoga druga centralna područja u zemlji od srede važi meteo upozorenje zbog veoma hladnog talasa, pošto su se najniže dnevne temperature spustile ispod minus 20 stepeni Celzijusa.

Ni južni region zemlje nije bio izuzet od nadiranja ove hladne struje, koja se proširila iz Sibira na jug, pa je u gradu Busanu, gde najniža dnevna temperatura pala ispod minus 10 stepeni Celzijusa, došlo do stvaranja ledenog pokrivača na reci Naktdong, prvi put posle tri godine, saopštila je KMA.

Očekuje se da će se hladni talas, koji se poslednjih dana proširio celom zemljom i naneo dosta štete stanovnicima Južne Koreje, zadržati do sledećeg utorka ili srede.

Danas objavljeno

Mladenci u Indiji krenuli na vjenčanje ploveći u loncu

Vanja A

Udovica (85) i udovac (87) stali na ludi kamen poslije 15 godina veze

Vanja A

Žene u Hollywoodu su slavile uspjeh: Pogledajte neke od najljepših haljina koje su nosile

Vanja A

Ostavite komentar