Tema razgovora Putina i Si Đipinga bezbjednost u Evropi - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Tema razgovora Putina i Si Đipinga bezbjednost u Evropi

Bidući razgovor Putina i Si Đipinga ticaće se najviše američko-ruskog dijaloga kao i strateške stabilnosti u Evropi, izjavio je Dmitri Peskov.

“Predsednici Rusije i Kine, Vladimir Putin i Si Đinping, tokom predstojećeg razgovora u Pekingu obratiće posebnu pažnju na rusko-američki dijalog, garancije o bezbednosti i strateškoj stabilnosti u Evropi”, rekao je on.

“Verujem da će dobar deo razgovora biti iskorišćen na razmenu mišljenja o aktuelnim međunarodnim pitanjima. Razgovori će uključiti priču o strateškoj stabilnosti u Evropi, bezbednosnim garancijama koje traži Rusija, dijalogu Rusije i SAD, kao i Rusije i NATO, i priču o regionalnim problemima. Dnevni red je ogroman”, naveo je Peskov, prenosi TASS.

Putin je za prethodnih 20 godina više puta boravio u Kini, ali zbog pandemije koronavirusa poslednje dve godine nije bilo uzajamnih poseta lidera dve zemlje.

Si Đinping prisustvovaće ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 4. februara, gde će se pojaviti i predsednik Rusije Vladimir Putin.

Danas objavljeno

Dječak se utopio u rijeci Savi

M.

Putin: Riješićemo krizu, ali Zapad da ukine sankcije

M.

Ustavni sud BiH ukinuo dijelove zaključaka NSRS

M.

Ostavite komentar